Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Maçın hakemi Yunus Yıldırım genel olarak başarılı bulduğum bir hakem. Ancak bu maç için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Maçta öylesine kritik hatalar yaptı ki, bu hataları ile maçın sonucunu etkiledi. Örneğin Alanzinho’ya göstermiş olduğu ilk sarı kartın daha ağırını yine Alanzinho Yenal’a yaptı. Ancak bu oyuncuyu ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atmadı. Oysa ki ilki sarıysa bu daha da sarıydı. Trabzonspor için vermiş olduğu penaltıda yanlış karar verdi. Aslında bu pozisyonda Burak’a hakemi aldattığı için bir sarı kart göstermesi gerekirdi. Samsunsporlu Kemal bu pozisyonda topa müdahale edemedi, ancak Burak’a da müdahalesi yoktu. Ancak penaltıyı Burak hakemi yanıltarak aldı.
Trabzonspor’un attığı ikinci golden önce Serdar Özkan’a çok açık bir faul vardı. Ancak hakem bu pozisyonu devam ettirdi ve bordo-mavililer golü buldu. Halbuki Yıldırım daha hafif müdahalelerde bile faul çalmıştı. Ayrıca Yunus Yıldırım yer almalarda da ciddi hatalar yaptı. Hatta Samsunsporlu oyuncunun bir şutunda önüne geçerek topun kaleye gitmesini engelledi.

Haberin Devamı

Oyna avantaj!

Siyah-beyazlı oyuncular çok iyi mücadele ettiler. Uzun süredir gol bulamayan Almeida bu sessizliğini bozdu. Ancak golünün dışında da takımına katkısı olmadı. Beşiktaş’ın en büyük sıkıntısı bana göre forvette. Mustafa Pektemek, her zaman 11’de şans bulmalı.
Maçın hakemi Özgür Yankaya, kendine güvenen ve sağlam duruşu olan bir hakem. Ancak bu maçta disiplin uygulamalarında hatalar yaptı. Örneğin İsmail Köybaşı’nın, Sestak’a yapmış olduğu hareket çok net kırmızı karttı. İsmail’in hareketi hem çok şiddetliydi, hem de topla oynama amacı yoktu. Rüştü’nün çizgi üzerinde yakaladığı topta, topun çizgiyi geçip geçmediği tartışıldı. Ancak topun çizgi ile teması kesilmemişti. Bu yüzden devam kararı doğruydu.
Mücadelenin yardımcı hakemleri yaptıkları hatalarla çok dikkat çektiler. İsmail Şencan, Vederson’un öyle pozisyonunu ofsayt olarak kesti ki, resmen Bursaspor’un bariz gol şansını engelledi. Burada Vederson’un uzaktan yakından ofsaytla alakası yoktu. Vederson bu golü atmış olsaydı belki de maç daha değişik skorla bitebilirdi. Dolayısıyla Şencan, bu bariz gol şansını engelleyerek MHK’den bir kırmızı kart görmeyi haketti. Gerçi bu MHK, böyle durumlarda oyna avantaj diyor, bakalım burada da diyecek mi?