Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Trabzonspor maçın ilk yarısında pek bir varlık gösteremedi. Maçın ikinci yarısında biraz hareketlenince golleri bulmayı başardılar. Ancak savunmada önemli açıklar veriyorlar. Sivasspor maçın büyük bölümünde oldukça iyi mücadele etti. Kalecisinin yapmış olduğu büyük hatayla geri düşmesine rağmen beraberliği yakalamayı başardı.
Süleyman Abay , kötü bir maç yönetti. O kadar çelişkili faul kararları verdi ki bunlara kendisi bile inanmadı. Bazı pozisyonlara sarı kartını kullanırken bir başka yerde benzer kartlık hareketlere duyarsız kaldı. Oyunda otoriteyi kuramayan Abay, oyuncuların ve seyircilerin güvenini kaybetti.
Abay’ın maçtaki en önemli hatasını, maçın hemen başında Trabzonsporlu Marek Cech’in kendi ceza alanı içinde topla eliyle oynamasına penaltı kararı vermeyerek yaptı. Marek Cech’in eli bu pozisyonda doğal konumunda değildi ve net bir ihlal vardı.
Yardımcı hakem Kemal Yılmaz’ın maçın başında Pedriel’in pozisyonuna çektiği ofsayt bayrağı çok kritikti. Pedriel’in ayakları savunma oyuncusuyla aynı hizada gibi görünse de bana göre omuz ve kafası önde duruyor. Bu zor ve kritik pozisyonda Kemal Yılmaz’ın ofsayt tespitine saygı duyuyorum.