Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Süper Lig’in tecrübeli hakemi Yunus Yıldırım, oyunun genelinde pozisyonlara yakındı. Orduspor’un ilk yarının son dakikalarında penaltı beklediği pozisyonda, Selçuk’un rakibine hiçbir müdahalesi yoktu ve Yıldırım’ın “devam” kararı doğruydu.
Yunus Yıldırım, Orduspor ceza alanı içinde Stancu’nun, Caner’e yapmış olduğu müdahaleye net bir penaltı kararı vermeliydi.
Hakem Yıldırım kart uygulamalarında maçın 75. dakikasına kadar doğru uygulamalar yapsa da oyunun son bölümlerinde Yobo’nun, Culio’ya yapmış olduğu harekete sıfır tolerans uygulamasına göre tartışmasız net bir kırmızı kart göstermeliydi. Bana göre burada Yunus Yıldırım kırmızı kartını göstermeyerek çok önemli bir hata yaptı.
Yardımcı hakem Emre Eyisoy’un, Fenerbahçe’nin golünden önceki iki kritik pozisyonunda vermiş olduğu devam kararları ayrıca Ziegler’in faulündeki ve sarı kart cezasındaki hakeme yardımı örnek kararlardı. Yine deneyimli yardımcı hakem Baki Tuncay Akkın’ın, Fatih Tekke’nin kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyondaki devam kararı da yerindeydi.