Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Maçın ilk yarısı iki takım açısından da genel olarak bir orta alan mücadelesi şeklinde geçti. İkinci yarıda daha açık oynayan takımlar yakaladıkları gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Sarı-kırmızılı takım şampiyonluk yolunda çok önemli iki puanı Arena’nın çimlerine bıraktı.
Maçın hakemi Tolga Özkalfa öylesine kötü bir maç yönetti ki verdiği ve vermediği kararlarla seyircileri çıldırttı, sahadaki oyunculara ise saç baş yoldurttu.
Özkalfa çok açık faulleri devam ettirerek bir amatör hakemin yapmayacağı hatalara düştü. Bir tarafta Burak, Semih’e çok net faul yaparken buna “devam” dedi, Trabzonspor çok net bir gol pozisyonu yakaladı. Sonrasında Melo’nun Burak’a yapmış olduğu açık faülü vermeyerek önemli bir yorum hatası daha yaptı. Diğer tarafta Cech’in Selçuk İnan’a yapmış olduğu hareket ciddi faullü hareket olmasına rağmen Cech’e bir kırmızı kart gösterip oyundan atamadı.
Semih’in ceza alanı içerisinde Olcan’a yapmış olduğu müdahale bir penaltı vuruşunu gerektiriyordu, hakem devam diyerek önemli bir hata yaptı. Mustafa Yumlu-Necati mücadelesinde ve oyunun son bölümlerinde Trabzonsporluların elle oynadığı düşünülerek yapılan itirazda penaltı yoktu. Galatasaray’ın iptal edilen golünde ise yardımcı hakemin ofsayt bayrağı doğruydu. Sonuç olarak böylesine kritik hatalar yapan Tolga Özkalfa bu yönetimiyle sınıfta kaldı.