Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hakemler sezona formsuz başladılar...
Tatsız, tuzsuz giden Manisaspor-Trabzonspor maçında Cüneyt Çakır bana göre İsaac’i yanlış bir kırmızı kartla oyundan atarak maçı heyecanlandırmaya çalıştı. Her ne kadar UEFA, “Guide Line” kitapçığında, “her iki ayak yerden kesilerek rakibe yapılan şiddetli müdahalelerde kırmızı kart gösterin” diyorsa da burada İsaac’in, Zokora’ya müdahalesi çok şiddetli değildi.
Ayrıca Cüneyt Çakır’ın, Makukula’nın, Giray’a dirseğiyle yaptığı müdahalede sarı kart dahi göstermemesi çelişki oluşturdu. Çakır’ın maçın sonucunu etkileyen en önemli hatası, 79. dakikada çalmadığı düdüktü. Bu kritik pozisyonda Manisasporlu Hüseyin Tok, Burak’ın şutunda topu elle oynayarak net bir penaltıya sebebiyet verdi. Ancak Cüneyt Çakır bunu penaltı olarak değerlendirmeyerek çok büyük bir hata yaptı. Belki de Çakır bu hatayla Trabzonspor’un üç puan almasını engellemiş oldu.


Gezer kaldığı yerden!
Bünyamin Gezer kafasına göre maç yönetmeye devam ediyor. Merkez Hakem Kurulu mutlaka Gezer'e oyun kurallarını doğru yorumlayarak, maç idare etmesi gerektiğini hatırlatmalı...
Oyunun ilk dakikalarında Simao ve Quaresma'ya yapılan net faulleri atlayan Bünyamin Gezer, sarı ve kırmızı kart değerlendirmelerinde de ciddi hatalar yaptı. Örneğin 23. dakikada Quaresma'nın rakibine arkadan yapmış olduğu ciddi faullü hareket tartışmasız, net bir kırmızı kart olmalıydı.
Yine Quaresma'nın, 34. dakikada Nadaravic'e arkadan yaptığı hareketinden dolayı ikinci sarı kartla ihraç edilmesi gerekiyordu. Ancak Bünyamin Gezer burada kartına başvurmadı. Halbuki benzer bir pozisyonda Eskişehirsporlu Alper'e sarı kartını kullanmıştı.
Müsabakanın tecrübeli yardımcı hakemleri Erdinç Sezertam ile Ekrem Kan ise ofsayt ve faul pozisyonlarındaki kararlarıyla sezona mükemmel bir başlangıç yaptılar.