Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Trabzonspor kötü gidişine "dur" demek için çıktığı maçta taraftarlarına yine hayal kırıklığı yaşattı. Zokora ve Burak’ın yokluğu çok hissedildi. Kulübeden gelen oyuncular onların eksikliklerini kapatamadılar.
Gençlerbirliği’nin çıkışı ise devam ediyor. Hurşut performansıyla göz kamaştırırken sezonun flaş ismi olacağının sinyallerini de verdi.
Meral genele bakıldığında iyi maç yönetti. Trabzonsporlu Henrique ile Gençlerbirliği’nden Yasin ve Hurşut’un penaltı beklediği pozisyonlara "devam" kararı çok yerindeydi.
Trabzonspor’un kazandığı penaltıdaki kararı ise yanlıştı. Temel eğitim sırasında hakemlere ilk öğretilen kural şudur: "Eğer top şut çekildikten sonra oyuncunun dizinden, göğsünden ya da kafasından sekerek eli veya koluna geliyorsa bu penaltı olmaz" denir. Bu pozisyonda top Aykut’un göğsünden sekerek eline geliyor. Dolayısıyla İlker Meral’in bu kararı hatalıydı.
Meral penaltı kararının şaşkınlığı içinde olacak ki bu pozisyonda Aykut’un formasını çıkararak yaptığı sportmenlik dışı hareketine sarı kart gösteremedi.