Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hakem Özgür Yankaya ve yardımcısı Volkan Narinç kritik hatalar yaparak sonuca etki ettiler. Serbest vuruşlarda 9.15’i ayarlamakta zorlandı. Hatta Fenerbahçe’nin kazandığı bir serbest vuruşta barajı 8 metreye kurduran Yankaya, Alex’in şutunda 6-7 metreye kadar gelip topa kafa vuran Bursasporlu oyuncunun ihlalini atladı. Burada atışı tekrar ettirip, Bursasporlu oyuncuya sarı kart çıkarmalıydı. Yankaya bunu yapmayınca daha sonra topla buluşan Alex golü atarak Bursasporlu oyunculara cezayı kendisi kesti.
Adem’in şutunda Ziegler’in topu koluyla oynaması bir penaltı vuruşunu gerektiriyordu. Çünkü Ziegler burada kolunu çok açarak alan genişletti ve topun geçmesini engelledi. Kolu da doğal konumda değildi. Bu pozisyonu Yankaya’nın bulunduğu yer itibariyle görme şansı zordu. Yardımcısı Volkan Narinç’in ise önü açıktı. Narinç bu pozisyonda, Yankaya’ya yardımcı olmalı ve penaltı olduğunu hakemine bildirmeliydi. Bir yardımcı hakem bu kadar açık bir pozisyonda yardım etmeyecekse nerede edecek.
İlk yarıda Bursaspor’un ağlara giden topunda ofsayt bayrağı çeken yardımcı Selçuk Kaya’nın kararı doğruydu. Çünkü Serdar rakibinden daha öndeydi.