Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı oyuncular, Elmander sakatlanıp çıkana kadarki bölümde daha verimli oynadılar. Sonrasında ise maçın kaderini belirleyen adam Tolga Özkalfa oldu. Mersin İdmanyurdu’nun sahada en iyi mücadele eden oyuncusu Barış’ı bana göre hatalı bir kartla oyundan ihraç etti. Çünkü Barış’a göstermiş olduğu ilk sarı kartın uzaktan yakından kartla bir alakası yoktu. İkinci sarı kart bile tartışılabilirdi.
Maçın genelinde avantaj yorumlarında da ciddi hatalar yapan Özkalfa, kaldığı yerden kötü yönetimine bu maçta da devam etti. Tolga Özkalfa sadece kartları ile oyuncular üzerinde otorite kurmaya çalışıyor. Halbuki sadece kartla otorite kurmaya çalışmak doğru bir tercih değil.
Oyunun son bölümlerinde Galatasaray lehine çaldığı penaltıda da hatalıydı. Penaltıyı Özkalfa çalmadı, Necati Ateş aldı. Çünkü rakibinin ayağını gören Necati, kendi ayağını Mersinli oyuncuya takarak penaltıyı takımına kazandırdı. Hakem bu hatasıyla maçın sonucuna tesir eden bir başka karara daha imza atmış oldu. Yardımcı hakem Baki Tuncay Akkın ise Necati’nin ofsayt olmayan bir pozisyonuna bayrak kaldırarak, çok önemli bir atağını kesti.