Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Penaltı doğru mu

Sarı-kırmızılı oyuncular kazanmayı hak edecek bir oyun ortaya koydular. Buldukları pozisyonları da değerlendirerek farklı galibiyete ulaştılar. Trabzonspor’da ise savunma ve gol yollarındaki sıkıntı devam ediyor.
Maçın hakemi Bülent Yıldırım ve yardımcı hakemleri oyunun sonucuna etki eden hata yapmadılar. Bülent Yıldırım faul değerlendirmelerinde genel olarak başarılıydı. Ancak göstermiş olduğu sarı kartların bazılarında hatalıydı. Semih’e göstermiş olduğu sarı kartın kartlık hareketle uzaktan yakından alakası yoktu. Zokora’nın Engin’e faul yapmış olduğu bir pozisyonda hakem Yıldırım devam diyerek hata yaptı. Burada hem bir faul hem de Zokora’ya sarı kart göstermesi gerekiyordu.
Muslera’nın Olcan’a ceza alanında yapmış olduğu müdahale çok net bir penaltıydı. Hakem Yıldırım burada penaltıyı vererek doğruyu yaptı. Bu pozisyonda Olcan’ın bariz bir gol şansı olmadığı için kırmızı kart olmaz, bu yüzden vermiş olduğu sarı kart doğruydu. Bu penaltı pozisyonundan önce de Olcan için yardımcı hakemin devam kararı doğruydu, ofsayt yoktu.