Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Maça damgayı hakem kararları vurdu. Orta hakem Bülent Yıldırım oyunun hemen başında Cenk’in, Hamit’e yapmış olduğu müdahalede penaltıyı vermedi. Bence de doğruyu yaptı. Ancak burada Hamit’e ‘aldatmadan’ bir sarı kart çıkarması gerekirdi.
Oyunun devamında yardımcı hakemler de çok kritik ofsayt değerlendirmelerinde bulundular ve bunların hepsinde oldukça başarılıydılar.
Ancak maçın son dakikalarında verilen penaltı kararı çok tartışıldı. Bu pozisyondan hemen önce Batuhan’ın oyun kuralları içinde nizami bir müdahaleyle topu alarak gol pozisyonuna giderken, burada yanlış bir karar verip, oyunu durduran Bülent Yıldırım, sonrasında bu hatalı kararıyla bu tartışmalı pozisyonun da hazırlayıcısı oldu.
Görünen o ki, penaltıyı yardımcı hakem Erdinç Sezertam verdirdi. Bu pozisyonda Escude’nin sol ayağıyla Burak’ın sol ayağına bir müdahalesi var. Pozisyon faul. Ancak asıl tartışılması gereken pozisyonun içeride olup olmadığı. Temas olduğunda Burak‘ın vücudu ceza alanı çizgisi üzerinde ancak temasa maruz kalan ayağı çizginin dışındaydı. Ancak oyuncunun bedeni çizginin üzerinde ve çizgi de ceza alanı sayıldığı için penaltı kararı doğruydu.
Burak’ın düşüşü her ne kadar abartılı gibi görünse de bu süratle ilerleyen bir oyuncuya yapılan temas onu bozar.

Haberin Devamı

PENALTI

PENALTI

PENALTI

PENALTI

PENALTI