Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray müthiş maç çıkardı. Özellikle ilk yarıda rakibine top yüzü göstermeyen sarı-kırmızılılar, attıkları gollerin yanında çok net gol pozisyonlarını da harcadılar. Sahanın her yerinde topa ve rakibe baskı uygulayan bir Galatasaray takımı vardı. Fenerbahçe takımı ise iyi bir oyun ortaya koyamadı.
Fırat Aydınus maçın ilk yarısında iyi bir maç yönetti. Baros’un penaltı beklentisine devam kararı yerindeydi. Galatasaray’ın atmış olduğu ikinci golden önce Bilica faul bekledi, ancak Fırat inanmayarak devam ettirdi ve gol oldu. Fırat’ın devam kararı bence de doğru olan tercihti. Çünkü orada Elmander’in bir faulu söz konusu değildi.
Fırat Aydınus ikinci yarıda iyi bir performans ortaya koyamadı. Caner’in, Emre Çolak’ın müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyona penaltı vuruşu vermeyerek önemli bir hata yaptı. Emre burada topa doğru bir hamle yaptı, fakat bunu başaramayarak Caner’i yere indirdi. İki Semih’in mücadelelerinde birbirlerine faulleri vardı. Ancak Fırat faul tercihini Semih Şentürk’ün aleyhine kullandı. Alex Taşçıoğlu, Alex’in pozisyonuna acele ofsayt bayrağı kaldırarak hata yaptı.