Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Trabzonspor çıktığı bu önemli maçta çok kontrollü bir oyun ortaya koydu. Aslında her iki takımın bir taktik savaşı vardı sahada. CSKA Moskova iyi bir takım. Trabzonspor’a göre daha net pozisyonlar yakaladılar.
Bordo-mavililer, Burak ve Alanzinho ile pozisyona girdi, ancak bunları değerlendiremedi. Trabzonspor’da en büyük sıkıntı orta sahayı toparlayacak ve sorumluluk alabilecek oyuncularının olmamasıydı. Zokora ve Tolga takımın en başarılı isimleriydi.
Burak’ın bu kadar çok ofsayta düşmesi saç, baş yoldurdu. Burak biraz dikkatli olsa ve çevre kontrolünü iyi yapsa, 2-3 önemli pozisyon yakalayabilirdi.
İspanya’nın önemli hakemlerinden Mallenco, vasat bir maç yönetti. Bazı pozisyonlarda yanlış kart uygulamaları yaptı.
Burak’ın penaltı beklediği pozisyon için devam kararında haklıydı. Hatta aldatmadan dolayı Burak’a bir de sarı kart göstermeliydi.
Doumbia’ya ikinci sarıdan kırmızı göstermesi doğru bir uygulamaydı. Hakemin maçtaki en önemli hatası, CSKA Moskova’lı savunma oyuncusunun ayağıyla verdiği pası kalecinin eline almış olmasını, o esnada yere düştüğü için görememesiydi. Burada Trabzonspor lehine bir endirekt serbest vuruş vermeliydi.