Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kamil Abitoğlu çok kötü bir yönetim gösterdi. Verdiği-vermediği kararlarla oyunun sonucuna etki eden hatalar yaptı, kontrolü elinden kaçırdı. Abitoğlu, oyuncuların güvenini de kaybetti. Daha önce sarı kartı bulunan Veli’nin, Culio’ya yaptığı müdahale 2. sarı kartı gerektiriyordu, ancak hakem göstermedi, gösterseydi konuk ekip 10 kişi kalacaktı. Beşiktaş’ın kazandığı golden önce İsmail Köybaşı, Ordu’nun Portekizli futbolcusuna faul yaptı, ancak Abitoğlu burada faul vermeyerek oyunu devam ettirdi.
Culio’nun ceza alanı içinde bariz gol şansıyla ilerlerken Köybaşı’nın kendisine yaptığı müdahale de hem penaltı hem de kırmızı kartı gerektiriyordu. Ayrıca Culio’nun takım arkadaşına yaptığı bir başka pozisyondaki harekete de en az sarı kart gösterilmeliydi.
Sonrasında Stancu’nun bariz gol atma şansıyla ilerlerken ofsayt olmayan pozisyonda yardımcı Hanoğlu bir ofsayt çekerek Rumen oyuncunun gol şansını engelledi. Ordu’nun attığı golde ise yardımcı hakem Asım Yusuf Öz’ün zor pozisyondaki devam kararı doğruydu.