Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fenerbahçe’de Alex müthiş bir oyun ortaya koydu. Sarı-lacivertliler geriye düşmüş olmalarına rağmen maçı bırakmadılar ve kazanmayı başardılar. Ancak hakem Bülent Yıldırım’ın bunda katkısı fazlaydı. Çünkü Yıldırım verdiği ve vermediği kararlarla önemli hatalar yaptı.
Örneğin, maç 2-1 Sivasspor’un lehineyken kaleci Volkan’ın Eneramo’ya yapmış olduğu hareket bana göre net bir penaltıydı. Burada Volkan’a bir penaltının yanında sarı kart göstermeliydi. Kırmızı kart verilmezdi, çünkü Eneramo ayağından topu çok açmıştı ve yanında Fenerbahçeli oyuncular vardı.
Hakem Bülent Yıldırım maç içinde kendisine ve rakip takım futbolcularına adeta fırça çekercesine davranan Emre’ye fazla tahammül etti. Emre’nin maçı kartsız tamamlaması tam bir fiyaskoydu. Sarı kart değerlendirmelerinde de yorum hataları yapan Yıldırım, Bekir’in Grosicki’ye yapmış olduğu çok açık bir faulü ve sarı kartı vermedi.
Bülent Yıldırım avantajı yerinde uygulayamadı. Örneğin Emre’ye yapılan bir faulde acele düdük çaldı. Bu sırada Cristian’ın şutu gol oldu. Ancak hakem acele düdük çaldığı için Fenerbahçe’nin bir golünü de engelledi. Hakem Yıldırım baraj uygulamalarında gerekli mesafeyi aldıramadı. Bu da otoriteyi kuramadığının en önemli göstergesiydi. Bir serbest vuruş 2,5 dakikada kullanıldı.