Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fatih Terim'in öğrencileri yine müthiş bir başarı örneği göstererek Sabri ile Melo'nun hataları nedeniyle geriye düştüğü maçta üç puan almayı başardı. İkinci yarıda hemen hemen bütün oyuncular üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiler. Sarı-kırmızılı oyuncular ekip olma yolunda önemli mesafe aldılar. Terim'in yaratmış olduğu sinerji ile Türk futbolunun en az üç-dört yılına damga vuracak bir takım olacaklarının sinyallerini de veriyorlar.
Samsunsporlu oyuncular rakibinin hatalarını iyi değerlendirerek 2-0 öne geçtiği maçta güçleri yetmediği için pek fazla bir varlık gösteremediler. Maçın hakemi Özgür Yankaya'nın bu maça atanmış olması MHK açısından (bundan bir önceki maçı da Galatasaray karşılaşmasıydı) büyük bir atama hatasıydı.
Ancak Yankaya, bu maçı hatasız yöneterek MHK'nin yapmış olduğu hataları da örtbas etmiş oldu. Maçta pozisyonlara yakın olan Yankaya her iki takıma da eşit düdükler çalarak oyunun kontrolünü her zaman elinde tuttu. Sakin ve kendine güveni üst düzeydeydi. Oyuncu itirazlarına ve taraftardan gelen baskıya boyun eğmedi. Samsunspor kalecisi Ertuğrul'un ilk yarıda zaman geçirmesinde onu uyardı. Yine ikinci yarının hemen başında vakit geçirmeye devam eden Ertuğrul'a sarı kart göstermesi ise derslikti. Gördüğünü çalan ve sahada dik duran Özgür Yankaya kusursuz bir yönetim gösterdi.