Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hakem Kuddusi Müftüoğlu bu çok kolay maçta bile hatalar yaptı. Öylesine kararlar verdi ki, direkt vuruşla endirekt serbest vuruşu ayırt edemedi ve olmayan faullere düdük çaldı. Hele bir tanesinde Quaresma'nın rakibinden nizami bir müdahaleyle topu alıp kaleciyle karşı karşıya kalabileceği pozisyonu faul düdüğü ile kesti, ama faul yoktu.
Grosicki'nin bulduğu golde yardımcı hakem Serdar Akçer'in devam kararı çok doğruydu. Beşiktaş'ın golü bulduğu penaltıda hakem doğru bir karar verdi. Burada Mahmut Boz'a gösterdiği 2. sarı karttan kırmızı da yerindeydi.
Savunma oyuncularımız ceza sahasında rakibe müdahalelerinde fazla cömert davranıyorlar. Nitekim Mahmut da bu şekilde davrandı ve takımının mağlubiyetinde başrolü oynadı.

Haberin Devamı

PEKARİK ATILMALIYDI
Maçın ilk yarısında Galatasaray daha etkin oynadı. 2. yarıda ise oyun dengelendi. Galatasaray takımı eksik oyuncularının yokluğunda çok önemli bir galibiyet aldı. Uzun süre sonra ilk 11'de şans bulan Ayhan başarılıydı ve bu takımda her zaman oynayabileceğinin mesajını verdi. Muslera hala kalesinde güven vermiyor. Şu ana kadar gösterdiği performansla beklentilerin altında kaldı.
Cüneyt Çakır çok koştu ve pozisyonlara yakındı. Oyunun son bölümlerinde Kayserisporlu oyuncu Pekarik’in, Elmander'e yaptığı harekette kartın rengi kırmızı olmalıydı. Çünkü bu pozisyonda Elmander düşürülmemiş olsa kaleciyle karşıya kalıyordu ve bariz gol şansı vardı.
Elmander'in atmış olduğu golde ofsayt yoktu. Yardımcı hakem Bahattin Duran pozisyonu çok iyi süzdü. Kayserispor'da Amrabat, son derece agresif bir oyun anlayışına sahip. Eğer kendisini kontrol etmezse sonraki maçlarda takımını 10 kişi bırakabilir.