Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fenerbahçe takımı kan kaybetmeye devam ediyor. Ordu deplasmanında da kötü bir oyun ortaya koydular. Alex'in yokluğunda çok net bir şekilde sıkıntı yaşadıkları ortada. Orta sahadan hücum oyuncularına top servisinde sıkıntı yaşadılar. Sarı-lacivertliler, Alex'in yokluğunu aratmayacak bir orta saha oyuncusunu takıma mutlaka kazandırmalı yoksa onun yokluğunda puan kaybetmeye devam ederler. Orduspor ise istediği puanı aldı.
Maçın hakemi Tolga Özkalfa, genel olarak iyi maç yönetti. Karşılaşmadaki en önemli artısı sakin, soğukkanlı ve kendine güvenli oluşuydu. Gördüğüm en önemli hatası ikinci yarının sonlarına doğru Fenerbahçe ceza sahası yakınlarından Culio'nun faul olmayan iki pozisyonuna düdük çalmasıydı. Bu pozisyonlarda faulu hakemi kandırarak Culio aldı. Bunların gol olmaması hakemin şansıydı.
Ayrıca Cristian'ın rakibine yapmış olduğu hareket net bir sarı karttı. Bu pozisyon kırmızı kart olmaz, çünkü hareketi sert, ama çok şiddetli değildi. Özkalfa ceza alanındaki itmelerde de iyi yer almaya özen göstermeli. Mücadelenin yardımcı hakemleri ise birer tane çok kritik ofsayt pozisyonu kaçırdılar.