Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray’ın 3000. golünü, Rajnoch’un ters kafasıyla kazanmış olması ilginç bir görüntüydü. Erken gelen golle oyunu kontrolüne alan sarı-kırmızılı takım yükselen performansıyla dikkat çekti. Ankaragücü ise kadro krizine rağmen iyi mücadele etti.
Fırat Aydınus mükemmel bir maç yönetti. Kart uygulamalarında hatasızdı. Yerinde uyarılarıyla oyunculara otoritesini kabul ettirdi. Barajları uygun mesafeye çektirdi.
Aydınus’un maçın başında Selçuk’un penaltı beklediği pozisyonundaki devam kararı doğruydu. Orada bir faul yoktu. Eğer bir faule hükmetmiş olsaydı, pozisyon çizgi üzerindeydi ve penaltı vermesi gerekirdi. Galatasaray’ın 2. golünden önce Engin’in rakibine bir müdahalesi var, ancak bu bir faul değildi. Aydınus’un devam kararı yerindeydi.
Melo’nun faulden sonra yerde otururken kart istemesine sarı kart göstermemekte haklıydı. Çünkü UEFA, hakemlerden refleks olarak kart işareti yapan oyunculara sarı kart gösterilmemesini istiyor.
Aydın’ın ceza sahasında Baros’a yaptığı müdahale için penaltı kararı verilmesi doğruydu. Kazım’ın sarı kart gördükten sonra hakeme eliyle yapmış olduğu itiraz da bir refleksti ve abartı yoktu. Aydınus bu nedenle ikinci sarıyı çıkarmadı.