Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hakem Barış Şimşek başarılı bir maç yönetti. Kendisinin en beğendiğim yönleri sakin ve serinkanlı olmasıydı. Bu maçta da gördüğünü çaldı ve tarafsız bir yönetim gösterdi. Seyirci baskısı ve oyuncu itirazlarına boyun eğmedi.
Eleştirebileceğim bir pozisyon var o da Boum’un, Alex’e yaptığı hareket bir faul kararı ve sarı kartı gerektirirken o hiçbirini vermedi ve “Devam” dedi.
Geceye asıl damga vuran yardımcı hakem Cem Satman’dı. Satman öylesine hatalı ofsayt değerlendirmeleri yaptı ki, maçın sonucunu belirledi. Fenerbahçe’nin Bienvenu’nun ayağından kazanmış olduğu gol pozisyonunda Özer ofsayt durumunda ve kaleci Sehiç‘in görüş alanını engelliyordu. Dolayısıyla bu pozisyon çok net bir ofsayttı, ancak Satman “Devam” dedi ve çok önemli bir hata yaptı.
Yine Cem Satman, Bienvenu’nun ofsayt olmayan bir pozisyonuna ofsayt diyerek Fenerbahçe’nin bariz gol atağını kesti. Oysa ki, devam deseydi, burada Kamerunlu futbolcu bir gol bulabilir, kırmızı olabilir ya da penaltı kararı çıkabilirdi. Ayrıca Satman oyunun son bölümlerinde çok net aut olan bir pozisyona da “Korner” dedi. Satman gibi deneyimli bir hakeme bu açık hatalar yakışmadı.

Haberin Devamı

Başarılı yönetim

Trabzonspor, başarılı çıkışına devam ediyor. Olcan’ın transferinin ne kadar isabetli olduğu, performansıyla ortaya çıktı. Burak Yılmaz’ın formu böyle devam ederse sadece Türkiye için değil, dünya futbolu açısından da iyi bir kazanç olacak. Ankaragücü’nün genç oyunculardan kurulu kadrosu da elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı.
Hakem Suat Arslanboğa, başarılı bir maç yönetti. Bana göre hakemin başarılısı 12. kural ve kart uygulamalarındaki isabet oranı yüksek olandır. Arslanboğa dünkü maçta bunların büyük bir kısmında doğru kararlar verdi. Gösterdiği sarı kartların biri hariç tamamı oyun kurallarına uygundu. Kış semineri sonrasında aldığı bilgileri sahaya başarılı bir şekilde yansıttı.
Burak Yılmaz’ın kaleci Bayram ile mücadelesinde hakem faul verdi. Ancak burada bir ihlal söz konusu değildi, Burak kendini maalesef bu pozisyonlara çok kolay bırakıyor, istese devam edebilirdi. Fakat hakemin bu yanlış değerlendirmesi maçın gidişatına etki eden bir hata değildi. Trabzonspor’un ofsayt ile iptal edilen golünde yardımcı hakem Serkan Akarca doğru bir bayrak kaldırdı. Suat Arslanboğa’nın yükselen performansı kötü hakem yönetimlerinin olduğu haftalarda bana göre önemli bir artıydı.