Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Maçın ilk yarısına baktığımızda futbolcular bir hazırlık karşılaşmasına çıkmış gibiydiler. Ancak ikinci yarıda yakalanılan pozisyonlar ve mücadele keyfi yüksek oldu.
Maçın hakemi Kamil Abitoğlu, oyunu kontrolüne almayı başardı. Ceza alanı içindeki penaltı beklenen pozisyonlardaki kararları doğruydu. Olcan, Egemen’le mücadelesinde yerde kaldı ancak bu pozisyonda yerde bulunan rakibine kendisi takılarak düştü. Dolayısıyla devam kararı doğruydu. Bir diğerinde ise Ernst, Adrian mücadelesinde penaltı bekledi. Ancak Adrian’ın burada Alman futbolcuya herhangi bir teması yoktu. Bilakis Ernst penaltı kazanmaya çalıştı, ancak Adrian kendisine temas etmeyince amacına ulaşamadı. Burada da pozisyonu iyi süzen Abitoğlu pelatıyı vermedi fakat sarı kartı unuttu.
Beşiktaş’ın yemiş olduğu golde Halil Altıntop ofsayt pozisyonundaydı. Yardımcı hakem Selçuk Kaya bu pozisyonu devam ettirerek maçın sonucuna etki eden bir hataya imza attı. İlginç olan bir şey de Beşiktaş’ın iki haftadır yemiş olduğu ofsayt golleriyle maçları mağlup bitirmesiydi.