Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Maçın ilk yarısında daha iyi bir mücadele ve pozisyon bolluğu vardı. Ama maçın en güzel ve şık hareketlerini yine Fernandes yaptı. Karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan kariyerinde ilk defa üç büyük takımlardan bir tanesinin maçını yönetme şansını elde etti.
Genç olması nedeniyle gelecekte kendisinden çok şey beklenen bir hakem... Bazı faulleri atlaması ve geç faul düdüğü çalması oyunun sertleşmesine neden oldu. Beşiktaş’ın kazanmış olduğu golünde İbrahim Toraman’ın İlhan’a bir faulü vardı. Sonrasında her ne kadar İlhan da rakibini tutuyor gibi görünse de pozisyonun başında Toraman rakibine açık bir faul yapmıştı.
Bu nedenle iptal kararı doğruydu. Almeida’nın kırmızı kartında yardımcısıyla birlikte çok doğru bir karar verdi. Egemen‘in atıldığı pozisyondaki ikinci sarı kartı da bana göre ağır oldu. Egemen burada rakibine sert bir hareket değil sadece faul yaptı.
Yardımcı hakemlerden Volkan Narinç, Mehmet Yıldız’ın ofsayt olmayan pozisyonunu yanlış bir bayrak kaldırarak bariz bir hata yaptı. Diğer yardımcı hakem Serhan Malkoç ofsayt yorumlarında başarılıydı.