Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Çok sert bir karşılaşma oldu. Maç iki takım açısından da gitti geldi ancak Fenerbahçe son bölümlerde bulduğu golle galibiyeti elde etti. Şampiyonluk yolundaki en önemli 3 puanlarından birini aldı diyebiliriz. Maçın hakemi Halis Özkahya, kaleci Volkan’ın sakatlandığı pozisyondaki oyuncuların birbirine karşı sportmenlik dışı hareketlerinde tartışmaları başlatan Bekir’e de bir sarı kart gösterebilmeliydi. Burada bunu yapmadı ve akabinde sertleşen oyunu da kontrol altına alamayan Özkahya, otoritesini kuramadığı için maçı yönetirken çok zorlandı.
Bu kadar sarı kart çıkmasının en büyük nedeni hakemin bu denli oyunu elinden kaçırmış olmasıydı. Oyuncular cezaları kendileri kesmeye çalıştılar. Özkahya’nın en önemli hatası cezaalanı içinde şut çekmeye çalışırken, Ernst’in Semih’e yapmış olduğu müdahale idi. Burada Ernst, Semih’in sağ ayağına müdahale ederek rakibinin pozisyonunu bozdu, hakem burada bir penaltı kararı vermeliydi ancak devam diyerek kritik bir hata yaptı.
Fernandes’in Mehmet ile girdiği pozisyonda hakemin sarı kartı doğruydu. Burada bir kırmızı kart olmaz çünkü Fernandes’in müdahalesi gaddarca değildi, sadece rakibine sert bir müdahalede bulunmuştu. Beşiktaş’ın golünden önce İsmail’in pasında İbrahim Toraman ofsaytta değildi. Devam diyen Emre Eyisoy’u kutlamak gerekir.