Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Halis Özkahya çok koştu ve pozisyonlara hep yakındı. Baraj uygulamalarında ve faul yorumlarında hata yapmadan iki takım oyuncularının güvenini kazandı.
Necip’e bariz gol şansıyla ilerleyen rakibini tutarak indirmesinden dolayı gösterdiği kırmızı kartta haklıydı.
Egemen’in ceza alanı içinde koluna çarpan topta penaltı vermemesi doğru karardı. Çünkü bu pozisyonda Egemen’in kolu doğal konumundaydı.
İsmail’in ihraç edildiği pozisyonda bariz gol şansı vardı. Ancak topla buluşan Sosa bu pozisyon öncesinde çok net ofsayt durumundaydı. Dolayısıyla yardımcı Ekrem Kan’ın bu hatası İsmail’in ihracıyla sonuçlandı. Bu ofsaytı Halis’in görmesi imkansızdı...
Halis, yardımcısının bu önemli hatasına rağmen kötü bir maç yönetmedi. Bana göre en önemli hatası; maçın 57. dakikasında Gaziantepsporlu Dani’nin ayağındaki topu kafasına kaldırıp vurarak, kalecisine verdiği pasta Karcemarskas’ın topu eline almasını tespit edememesiydi. Çünkü burada Dani yaptığı bu hareketle kuralın ruhuna aykırı davrandı. Bu pozisyonda Halis’in ihlali yapan Dani’ye sarı kart gösterip, kalecinin topu eline aldığı yerden Gaziantepspor aleyhine endirekt serbest vuruşla oyunu başlatması gerekiyordu. O hatta bulunan yardımcı hakem Baki Tuncay Akkın ve 4. hakem Hüseyin Sabancı da bu pozisyonu yakalayamadılar.