Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hakem Fırat Aydınus vasat bir yönetim gösterdi. Çaldığı ve çalmadığı düdüklerde çelişkileri de vardı. Aydınus, rakibine taktik faul yapan oyunculara sarı kartını kullanmakta gecikti.
Karşılaşmanın ilk devresinde Mehmet Yıldız’ın köşe vuruşundan gelen topta Serdar Kesimal’i tutması bana göre penaltıydı. Ancak hakemi yanıltan Serdar’ın kendini abartılı bir şekilde yere atması oldu. Aydınus, buna aldanarak penaltıyı vermedi.
Maçın ikinci yarısında Fenerbahçe lehine verdiği penaltı kararında haklıydı. Çünkü Stoch’un şutunda top Jahic’in sol dirseğini sıyırarak doğal konumunda olmayan ve açık olan sağ eline geldi. Bu nedenle hakemin penaltı kararı yerindeydi. Son dakikalarda ceza sahasında röveşetaya kalkan Sow’un, Sehic’e yapmış olduğu tehlikeli hareket nedeniyle golün iptal edilmesi de doğruydu.
Maçın yardımcı hakemi Serkan Ok, ofsayt değerlendirmelerinde önemli hatalar yaptı. Mehmet Yıldız ve İlhan Parlak için çekmiş olduğu bayraklarda hatalıydı. Özellikle İlhan’ın pozisyonunda eğer Ok bayrağını kaldırmamış olsaydı, bu futbolcu bir gol atma şansı da yakalayabilirdi.