Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Antalyaspor, özellikle maçın ilk yarısında çok daha iyi mücadele etti. Ne zaman ki Ali Tandoğan-Deniz Barış ikilisinin yaptıkları hatayla golü kalelerinde gördüler, o anda maçı bıraktılar.
Beşiktaş'ta ise golü bulana kadar fazla bir mücadele göremedik. Almeida'yı uzun süreden bu yana ilk defa bu kadar istekli gördüm. Hem savunmada hem de hücumda etkili oynadı.
Maçın hakemi Halis Özkahya, oyunculara karşı hoşgörülü davrandı. Oyun sertleşmesine rağmen maçı kontrolüne almayı başardı. Karşılaşmanın hemen başında Antalyasporlu Tita'nın Ekrem'e yaptığı müdahaleye sarı kart göstermeliydi. Bu sarı kartı vermemesinin ardından oyun sertleşti.
Maçın en dikkat çekici hakem kararı Antalyasporlu Necati'nin vuruşunda çizgiyi çok net bir şekilde geçen topa hakemlerin gol kararı verememesiydi. Bu pozisyonda Halis Özkahya'nın yapabileceği pek fazla bir şey yoktu. Çünkü bulunduğu yerden pozisyonu görme şansı yoktu. Burada yardımcı hakem Asım Yusuf Öz, kale çizgisine zamanında inemediği için bu pozisyonu göremedi. Ancak bu çok önemli hatayla maçın sonucuna etki etti.
Halis Özkahya'nın maçın son bölümünde İsmail Köybaşı'nın eli ile oynamasına penaltı kararı vermesi doğruydu. Bu pozisyon bariz gol şansı olduğu için kırmızı kartı da yerinde kullandı.