Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Beşiktaş saha ve taraftar avantajıyla maça baskılı başladı, çok sayıda gollük pozisyon yakaladı. İki topunun direklerden dönmesi şanssızlıktı. Baskı yiyen Galatasaray özelikle ilk yarıda oyun kurmakta zorlandı. İkinci yarıda dengeyi yakalayan sarı-kırmızılı takım ilk devreye oranla daha istekliydi. Her iki teknik adamın yaptığı hamleler, değişiklikle oyuna giren oyuncuların sakatlanması sonucunda amacına ulaşmadı.
Cüneyt Çakır vasatın altında bir maç yönetti. Sonuca etki eden hatası yoktu, fakat öyle yanlış faul düdükleri çaldı ki, saç baş yoldurdu. İlk yarıda Ujfalusi’nin ofsayttan doğan endirekt serbest vuruşu kullanması için Melo’ya gönderdiği topu oyunda sayması, bu düzeyde ki bir hakemin yapmaması gereken ciddi bir uygulama hatasıydı. Bu pozisyon neredeyse golle sonuçlanacaktı.
Almeida'nın vuruşunda top ağlarla buluştu. Cüneyt Çakır'ın bu pozizyonda faul gerekçesiyle gol kararı vermemesi doğruydu. Çünkü Mustafa Pektemek, Ujfalusi’ye aşırı güç kullanarak faul yapmıştı.
Oyunun son bölümlerinde Selçuk ve Simao’nun kullanmış olduğu serbest vuruşlarda çaldığı faul düdükleri çok yanlıştı. Bu vuruşların gol olmaması Çakır’ın hakem şansıydı.