Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Tatsız tuzsuz bir maç oldu. Galatasaray, Kazım ve Engin’in yokluğunu hissetti. Orta sahada oyun kurmakta zorlandılar. Antalyaspor beraberliğe razı oynadı. Necati’nin maçın başında yaşadığı sakatlık, onun verimliliğini düşürdü.
Hakem Yunus Yıldırım oyunun sonucuna etki eden bir hata yapmadı. Ancak faul ve kart uygulamalarında standartı tutturamadı. Maçın başında abartılı itirazından dolayı Sabri’ye mutlaka sarı kart göstermeliydi.
Melo’nun penaltı beklediği pozisyonda devam kararı doğruydu. Musa Nizam, Melo’yu tutuyor ancak aynı pozisyonda Melo’da Musa’ya sol koluyla müdahalede bulunuyor. Riera’nın Deniz’e yapmış olduğu müdahalede aldığı sarı kart doğruydu ancak Deniz Barış’ın bu pozisyonda rakibine kart göstertmek için yaptığı abartılı hareketin karşılığı da bir sarı kart olmalıydı. Yardımcı hakem Emre Eyisoy kritik ofsayt ve faul pozisyonlarında doğru kararlar verdi. Diğer yardımcı Volkan Narinç bir tane açık ofsaytı atladı.
IFAB’ın MHK’ye göndermiş olduğu sirkülerde ‘sporcuların boyunluk takmasına bundan sonra izin verilmeyecektir’ talimat değişikliği sezon başı seminerinde hakemlere açıklanmıştı. Buna rağmen hakemler bu talimatı uygulamayı ihmal ediyorlar. Mesela kaleci Ömer bu maçta da boyunlukla oynadı.