Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Aykut Kocaman'ın, Alex'i santrforda oynatma düşüncesi bana göre doğru bir tercih değildi. Yıldız oyuncu kalecinin asisti ile bir gol de buldu. Ancak, her şeye rağmen Bienvenu ile başlaması doğru olurdu. Çünkü Alex kendisi bile santrfor oynamayı kanıksıyamadı. Zaman zaman yerini kaybederek eski alışkanlıklarına devam etti.
Hakem Bülent Yıldırım, maçta kritik hatalar yaptı. Kart değerlendirmelerinde verdiği ve vermedikleri ile tartışıldı. Öylesine hatalı bir penaltı yorumu yaptı ki, maçın gidişatını değiştirdi.
Stoch'un ortasında top, kayarak yere düşmüş olan Eren'in karnından sekerek yerde doğal konumda bulunan koluna çarptı. UEFA Hakem Eğitimcileri'nin hakemlere öğrettiği en temel konu şudur; çekilen bir şutta eğer bir top oyuncunun vücudunun herhangi bir bölümünden sekerek eline veya koluna geliyorsa, bu bir ihlal değildir. Oyun devam etmelidir. Kaldı ki, bu pozisyonda top, Eren'in direkt olarak koluna çarpsa bile doğal konumda bulunan koluna temas ettiği için penaltı olmazdı. Yıldırım, son derece hatalı bir karar verdi.