Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılar yine başarılı performans ortaya koydular. Bu sene Galatasaray takımında gördüğüm, maçta berabere olsalar da geriye de düşseler biz bu maçı kazanırız izlenimi veriyorlar. Emre Çolak maçtaki performansıyla ilerde Türk futbolunun yıldızı olacağı mesajını da verir gibiydi.
Halis Özkahya, kumaşı iyi olan bir hakem. Sezon başından bu yana da başarılı maçlar yönetmişti. Ancak aynı şeyleri dün için söyleyemeyiz. Engin'in penaltı beklediği 2 pozisyondaki devam kararı doğruydu. Fakat kırmızı kartlardaki tercihleri yanlıştı. Doka'nın, Engin'e yapmış olduğu kırmızı kartlık harekete sarı kart vererek önemli bir hata yaptı. Oysa Doka topun olmadığı bölgede Engin'in dizine tekme atmıştı. Halis Özkahya'nın aklı bu pozisyonda kalmış olacak ki, sonrasında Webo'nun, Semih'e yaptığı bana göre en fazla sarı kart gerektirecek pozisyona kırmızı verdi.
Halis Özkahya bu çelişkili kararlarıyla geceye damgasını vurdu. Yardımcı hakem Nihat Mızrak maçta çok başarılı yardımlarda bulunmasına rağman Baros'un attığı 3. goldeki pozisyonda devam kararı hatalıydı, çünkü burada Baros net ofsayttı.