Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Maçın ilk yarısında tempo düşüktü. Takımlar gol pozisyonuna bile giremediler.
İkinci yarı ise iyi başladı, Mustafa’nın golünden sonra maç daha da hareketlendi. Beşiktaş gol yollarında sıkıntılar yaşadı. Büyükşehir Belediyespor beraberliğe razı bir oyun oynadı ve istediğini de aldı.
Hüseyin Göçek oyunun sonucuna etki eden bir hata yapmadı. Hatta Ernst’in penaltı beklediği pozisyondaki "devam" kararı da doğruydu. Çünkü Ernst ve Mahmut birbirlerini tutuyordu ve bu bir ikili mücadeleydi.
Hüseyin Göçek sarı kartlarda standart kararlar veremedi. Büyükşehirli Rızvan'a, Almeida’ya yaptığı hareketinden dolayı sarı kart gösteren Göçek, bu pozisyonun hemen sonrasında, Rızvan’ın hareketinin daha sertini yapan Mustafa'ya sarı kartını gösteremedi.
Göçek'in, Beşiktaş’ın golünden önce ceza alanı içindeki itişme pozisyonunda daha önce uyarmasına rağmen buna devam eden oyunculardan Zayatte’ye sarı kartını çıkarırken, Ernst’e göstermemesi büyük çelişkiydi. Çünkü onu da uyarmıştı.
Hüseyin Göçek, bazı oyunculara ihlal yapınca sarı kart gösterdi, ama bütün oyuncular arasında standardı sağlayamadı. Böyle hakemlik olmaz. İyi hakem, objektif kararlar verebilen ve oyun kurallarının gereğini cesurca uygulayan hakemdir. Yardımcıların iki kritik ama "gri" pozisyondaki "devam" kararlarına saygı duymak gerekir.

Haberin Devamı

HENTBOL HAKEMİ!

Galatasaray yine çok iyi oynadı. Belli ki Fatih Terim kendi futbol mantalitesini oyuncularına kabul ettirmiş ve uygulatabiliyor. Trabzonspor’da işler kötü gidiyor. Şenol Güneş acil önlem almalı yoksa kaybedilen birçok şeyi geri getirmek mümkün olmayabilir.
Kuddusi Müftüoğlu hiçbir zaman iyi bir hakem olamadı. En iyi maçlarında bile vasatı aşamayan Kuddusi kritik müsabakalara verilmemeli. Bu maçta da o kadar çelişkili kararlar verdi ki, anlamakta güçlük çektik. Sarı kart gerektiren çok net pozisyonları atlayan Kuddusi, sanki hentbol hakemi gibiydi. Cech ve Burak’ın elle oynamalarına düdük çalmayarak iki sarı kartı da atlamış oldu. Galatasaray’ın kazanmış olduğu golden önce Baros lehine verdiği serbest vuruş kararı ve Zokora’nın kırmızı kartı bana göre ağırdı. Baros’un lehine verdiği serbest vuruş pozisyonu eğer ceza alanı içinde olsa penaltı verebilir miydi, sormak isterim?
Zokora’yı ihraç ettiği pozisyonda, bu oyuncunun rakibine hareketi kırmızı kartı gerektirmiyordu. Zokora toptan gözünü ayırmadan rakibine bir müdahalede bulunuyor. Ancak bu hareketi sert olmasına rağmen çok şiddetli değildi. Rakibine zarar vermek amacında olmayan Zokora, onu engellemeye çalışıyordu. Bunun karşılığında sarı kart yeterli olurdu. Yardımcı hakem Ekrem Kan ise çok başarılı tespitler yaptı.