Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Heyecan ve seyir keyfinden uzak karşılaşmada Fenerbahçe ve Antalyaspor beklenen performanslarını gösteremediler. Alex'in oyunda kaldığı sürede istenilen performansını ortaya koyamamasının nedeninin sakatlığı olduğu dışarı çıktığında anlaşıldı. Tecrübeli futbolcunun yerine oyuna giren Bienvenu ise kaçırdığı gollerle Güiza'yı aratmadı.
Hakem Yunus Yıldırım birkaç faul değerlendirmesi dışında genel olarak iyi maç yönetti. Cristian'ın eline değen topta penaltı vermemesi bence de doğruydu. Çünkü burada Cristian topu görmüyor ve yere düşerken bilinçsiz ekilde eli değiyor. Kolları doğal konumda olduğu için penaltı değildi.
Yıldırım'ın en önemli hatası maçı bitiriş şekliydi. 4 dakika uzatma vermesine rağmen Gökhan Gönül'ün umut veren atağını maçı 93.58'de bitirerek kesti. Burada oyunu devam ettirmesi gerekiyordu. Böyle bir atak kesilmezdi. Üstelik uzatma süreleri içerisinde sakatlıktan dolayı geçen zamanları da ekleseydi maçı daha da uzatabilirdi.
Yardımcı hakemlerden Baki Tuncay Akkın da önemli bir Antalyaspor atağında Necati'nin pozisyonunu devam ettirerek hata yaptı. Halbuki pozisyon net ofsayttı. Diğer yardımcı hakem Serkan Gençerler ise Bienvenu'nun yakaladığı pozisyonlardaki devam kararları ile derslik yorumlar yaptı.