Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Maçın başlarında bulduğu golle öne geçen Gaziantepspor, Kerim’in atılmasından sonra tamamen oyundan düştü. Gaziantepsporlu Kerim’in bir Süper Lig oyuncusu olarak nasıl böyle acemice bir ikinci sarı kart görmesine anlam veremedim. Deneyimli bir oyuncu o hareketin sonunda kart göreceğini tahmin edebilmeliydi. Dolayısıyla Kerim’in görmüş olduğu bu anlamsız kırmızı karttan sonra oyunun ve maçın gidişatı tamamen değişti.
Maçın ilk yarısında Fenerbahçe iyi bir oyun ortaya koyamadı. Ancak ikinci devrede rakibinin on kişi kalmasından da yararlanarak golleri arka arkaya buldu. Bu sonuç Aykut Kocaman’ı yanıltmasın. Kocaman, maçın ilk yarısını çok iyi analiz etmeli. Hakem Kamil Abitoğlu, Kerim’e göstermiş olduğu kartta yüzde yüz haklıydı. Uzun zamandan beri MHK tarafından üç büyüklerin maçına verilmeyen Abitoğlu, böylesine önemli bir karşılaşmada çok başarılı bir performans göstererek bir kırmızı da MHK’ye çıkardı. Kart yorumlarında hata yapmadan örnek kararlar verdi.
Kamil Abitoğlu’na bir önerim ceza alanındaki itme ve çekme pozisyonlarında prosedürü daha doğru uygulayabilmeli. Gaziantepli Şenol’a daha ilk yarıda rakibine yapmış olduğu hareketten dolayı sarı kart gösterilmeliydi. Bu pozisyonda bir penaltı olmaz. Çünkü top oyunda değildi.