Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fenerbahçe maçı kazanmak için daha istekli oynadı. Ancak takım içinde disiplinsizlikler var. Emre ve Gökhan’ın tartışmasında bunu net olarak gördük. Eskişehirspor oyunun son bölümlerinde önemli pozisyonlar yakaladı.
Tolga Özkalfa bildiğimiz gibi. Yine kötü maç yönetti. Hakem penaltı kaçırabilir, hatalı teknik kararlar da verebilir. Bu onun kötü olduğunu göstermez. Bana göre kötü hakem oyun kontrolünü sağlayamayan ve otoritesini kaybeden hakemdir. Ne yaptı Tolga; Fenerbahçe’nin kazanmış olduğu serbest vuruşta oyunun başlaması için işaretini verdi. Ancak Baroni barajın yeterli mesafeye alınmadığını düşünerek, atışı kullanmak yerine baraj mesafesini adımlarıyla saymaya başladı. İşte Tolga otoritesini burada kaybetti. Aslında düdüğünü de Baroni’ye verse tam olurdu!
Özkalfa’nın, Nadareviçe göstermiş olduğu ‘’bariz gol şansından‘’ kırmızı kart doğruydu. Ancak öyle net iki penaltıyı vermedi ki, evlere şenlikti.
Tello’nun kullanmış olduğu serbest vuruşta, top ceza alanı içindeki barajda bulunan M.Topuz’dan sekerek yine barajdaki Alex’e geldi ve o da eliyle düzeltti. Hakem bu pozisyona penaltı vermeliydi.
Ayrıca Kamara’nın ceza alanı içinde M.Topuz’a yapmış olduğu müdahale de bir penaltı vuruşunu gerektiriyordu. Bu kadar net iki penaltıyı atlayan Tolga , maçın sonucuna etki etti.