Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yağmurlu ve kaygan zeminde oynanan karşılaşma izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Taraftarların coşkusu sıkı bir maç seyretmeye geldiklerinin habercisi gibiydi. Beşiktaş, maçın konsantrasyonunu kaybetmeyerek son dakikalarda bulduğu gollerle kazanan taraf oldu.
Hakem Yunus Yıldırım 90 dakika boyunca oyunun kontrolünü elinde tuttu. Deneyimi ve tecrübesiyle oyuncuları zamanında uyardı ve ağırlığını hissettirdi.
Yıldırım'ın, Bangura'ya kırmızı kartı küfürden dolayı gösterdiği çok açık. Bangura ve Egemen'in pozisyonunda ayağa herhangi bir müdahalenin olmadığını gören Adil Sinem uyarı için yanlarına geldiği esnada, Bangura'nın Egemen'e söylediklerinin hemen ardından hakem Yıldırım'ı, Bangura'yı oyundan ihraç etmesi konusunda uyardı. Eğer burada Bangura rakibine küfür ettiyse, ki dialoglardan öyle anlaşılıyor, Sinem'in bu oyuncunun ihracındaki yardımı çok doğruydu.
Yıldırım'ın oyunun son bölümlerinde Quaresma'ya göstermiş olduğu ikinci sarıdan kırmızı kartı çok yerindeydi. Bana göre Yıldırım en büyük hatayı, Beşiktaş'lı Simao ve Bursasspor'lu Tagoe'nin rakiplerine yapmış oldukları ciddi faullü hareketlerinden dolayı sıfır tolerans uygulamasına göre direkt kırmızı kartla ihraç etmemesiydi.