Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hakem Fırat Aydınus, sezon başından bu yana çok iyi maçlar yönetmişti, ancak dün gece için aynı sözü söyleyemeyiz. Avantaj uygulamaları, fauller ve fena hareketlerde hatalar yaptı. Serdar Aziz-Ujfalusi mücadelesinde Ujfalusi lehine bir faul verdi. Pozisyonda faul olup, olmadığı tartışılırdı. Bu pozisyonda Serdar Aziz faul yaptıysa sarı kartını da göstermeliydi.
Sestak'ın şutunda top ceza alanı içinde bulunan Semih'in koluna çarptı. Fakat Semih'in kolu vücuduna bitişikti ve doğal konumdaydı. Hakemin devam kararı doğruydu. Asıl anlayamadığım şey Sestak'ın bu kadar açık penaltı olmayan bir pozisyona abartılı olarak itiraz etmesiydi. Şimdi Sestak'a soruyorum? Aynı pozisyonda kendisi aleyhine penaltı çalınsa ne düşünür?
Bunların dışında Serdar Aziz'in Hakan Balta'ya yapmış olduğu bir hareket vardı. Burada Serdar Aziz, Hakan Balta'ya hareketini bilinçli olarak yapmıyor. Bu pozisyonda kırmızı kart olmaz. İstem dışı, fakat sert hareketine sarı kart gösterilmeliydi. Oysa ki Aydınus kartı vermemesinin yanında bir faul düdüğü bile çalmadı. Oyunun son bölümlerinde Kazım'ın kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda bir penaltı beklentisi vardı. Burada da bana göre hakemin kararı doğruydu.