Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kuddusi Müftüoğlu, kolay maçlarda fazla zorlanmıyor. Ancak, zorluk derecesi yüksek karşılaşmalarda bir türlü beklenen performansı gösteremiyor. Bu maçta da öylesine hatalar yaptı ki, maçın sonucunu belirledi. Baroni’nin rakibine yapmış olduğu hareket çok net kırmızı kart olmasına rağmen Müftüoğlu gözünün önündeki pozisyonda sarı-lacivertli futbolcuyu ihraç etmedi. Bunun dışında, Gökhan Gönül’ün penaltı beklediği pozisyondaki devam kararı doğruydu. Bana göre penaltı verse bu ağır karar olurdu.
Stoch’un pozisyonunda ise faul vardı. Ancak ceza alanı dışında olmuştu. Hakemin serbest vuruş vermesi gerekirdi. Klukowski’nin koluna çarpan topta da hakem doğru karar verdi. Bunlarda yerinde tespitler yaptı, Cristian’ı atmaması bu artılarının hepsini götürdü. Çünkü Fenerbahçe’nin galibiyet golünü oyundan atılması gereken Cristian ağlara yolladı. Uzatmaları fazla oynatması doğru bir karardı, çünkü sakatlıklarda oyun çok durmuştu.
Maçın yardımcı hakemlerine gelince, ikisi de çok başarılıydılar. Ekrem Kan, ofsaytla iptal etmiş olduğu iki pozisyonda da haklıydı. Ancak asıl kendisini kutlamamız gereken pozisyon Volkan’ın eli ile ceza alanına taşıdığı topta hakemini uyararak serbest vuruş verdirtmesiydi. Bu dakikada böyle bir işaret bir yardımcı hakem için çok önemli cesaret örneğidir. Kan’ı tebrik ediyorum.