Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Maçın ilk yarısında çok daha iyi mücadele eden bir Sivasspor vardı sahada... Alanzinho ve Halil Altıntop oyuna girdikten sonraki bölümde ise maçın seyri değişti. Özellikle Alanzinho’nun katkısı tartışılmazdı.
Maçın sonucuna etki eden bir diğer faktör de karşılaşmanın hakemleriydi. Kuddusi Müftüoğlu’nun Avni Aker’deki kırmızı kart sendromu devam ediyor. Önceki yıllarda oynanan Trabzonspor-Beşiktaş maçında yardımcısının uyarısına rağmen hakeme küfür eden Engin’i oyundan atmamıştı. Yine bu sezon oynanan Trabzonspor - Galatasaray maçında Zokoro’yu kırmızı kart olmayan bir pozisyonda ihraç eden Müftüoğlu dünkü karşılaşmada da Volkan Şen’in rakibine çift ayağı ile atmış olduğu tekmede de onu oyundan ihraç edemedi. Bu pozisyon yardımcı hakem Ali Saygın Ögel’in gözünün önünde olmasına rağmen o da duyarsız kaldı.
Ve sonrasında Volkan maçın galibiyet golünü atarak takımına üç puan getiren sayıyı kazandırdı.
Kuddusi Müftüoğlu’nun Burak’a yapılan müdahalede penaltı kararı vermesi tartışılırdı. Ancak hakemin penaltı kararına yine de saygı duyuyorum. Çünkü kalecinin Burak’a az da olsa bir teması vardı. Fakat kaleci Atilla penaltı vuruşunda 2 metre öne çıkarak penaltıyı kurtardı. Bu vuruşun tekrar edilmesi gerekliydi.
Maçın yardımcı hakemleri de çok kritik ofsayt hataları yaparak dikkat çektiler.