Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın sezon başından bu yana gösterdiği performansı çok beğendim. Samet Aybaba yeni gelenler, gençler ve eskilerle iyi bir takım oluşturdu. Bu maçta da savunmada, hücumda ve orta sahada pres yapan, koşan ve yardımlaşan bir görüntü çizdiler. Hakem İlker Meral’e gelince... Skora etki eden hatası olmadı. Avantajları iyi oynattı. Faul kararlarının genelinde doğru tespitler yaptı. Ancak Meral bir serbest vuruş kullanılırken, topa arkası dönük Fernandes ile konuştuğu esnada, rakip oyuncu topu oyuna soktu ve top kale direğinin hemen yanından auta çıktı.

Şimdi İlker Meral’e soruyorum. Burada Karabüklü oyuncu topu oyuna eliyle sokmuş olsa ve bu gol olsaydı çok büyük skandal olmayacak mıydı? Hakem hiçbir zaman topa arkasını dönmemeli.
Bunun dışında Veli Kavlak topla eliyle oynadığı için sarı kart gördü. Bu doğruydu ancak Karabüklü oyuncu Juju da topu eliyle düzelterek gol atmaya çalıştı. Burada sarı kartını göstermeyi unuttu. Yardımcı hakemlerden Volkan Narinç çok başarılı bir ofsayt yorumu yaparken, diğer yardımcı Hakan Yemişken ise iki net ofsayt olan pozisyona devam diyerek önemli hata yaptı.