Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Eskişehir Stadı’nın zemininin buzla kaplı oluşu futbol kalitesini düşürdü. Bu çağda adı Süper Lig olan bir organizasyonda böyle amatör sahalar Türk Futbolu’na yakışmıyor.
Hakem Cüneyt Çakır elle oynamalarla ilgili yapmış olduğu yorumlarda haklıydı. Hem Eskişehirspor’un beklemiş olduğu iki penaltı pozisyonunda, hem de Galatasaray’ın beklemiş olduğu penaltı pozisyonundaki devam kararı doğruydu. Çünkü burada oyuncuların kolları doğal konumlarında, vücutlarına yapışıktı. Cüneyt Çakır’ın maçtaki en önemli hatası Alper Potuk’u ikinci sarı karttan oyundan ihraç etmemesiydi. Alper Potuk sarı kartı olmasına rağmen Melo’ya kayarak yapmış olduğu sert müdahale sonrasında ikinci sarı kartı haketmişti. Cüneyt Çakır, Fenerbahçe-Trabzonspor derbisinde Aykut’un Gökhan Gönül’e teması olmamasına rağmen onu ihraç ederken, burada Alper Potuk’un rakibine yapmış olduğu sert ve temaslı faulü es geçti ve kendi içinde standart eksikliğini gösterdi.
Bunun yanında Cüneyt Çakır, Nadarevic’in Melo’ya yapmış olduğu sarı kartlık hareket sonrasında acele bir şekilde düdüğünü çalarak oyunu durdurdu. Ancak bu düdüğüyle Galatasaray’ın çok önemli bir atağını kesmiş oldu.