Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Karşılaşmada her iki takımın performansından çok hakem kararları, futbolcu kandırmacaları ve yedek kulübesindeki hatalar zinciri öne çıktı.
Maçın hakemi Kamil Abitoğlu çok kötü bir yönetim gösterdi. Özellikle penaltı kararlarında skandal değerlendirmeler yaptı. Karşılaşmanın ilk penaltısında Cech’in topa yapmış olduğu müdahaleyi hakem Popov’a yapılmış olarak değerlendirdi ve hatalı bir karara imza attı. Aslında burada penaltı vermektense aldatmadan dolayı Popov’a sarı kart göstermesi gerekiyordu. Sonrasında Popov’un Mustafa Yumlu’ya yapmış olduğu müdahale ise net bir penaltıydı, hakem burada doğru karar verdi. Oyunun son bölümlerinde Burak’ın kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Karcemarskas’ın müdahalesi çok net topaydı ve topa da temas etti. Ancak Burak müdahale kendisineymiş gibi kendini yere bıraktı. Hakem de buna aldanarak hatalı bir penaltı ve kırmızı kart verdi. Oysa Burak’a aldatmadan sarı kart göstermeliydi.
Bu pozisyonlarda hata yapan Abitoğlu’nu eleştirdik ancak bir eleştiri de bu pozisyonlarda aldatma yapan Burak ve Popov’a... Bu pozisyonlar kendi aleyhlerine verişmiş olsa ki, verildi zaten... Kendilerine sormak lazım, aleyhlerine olmayan penaltı verildiğinde ne düşündüler?
Futbol müsabaka talimatının 22. maddesinin E bendinde açık olarak şu belirtilir: Bir takım 6 yabancıdan fazla oyuncu sahada bulundurursa hükmen mağlubiyetine karar verilir. Bu maçı Gaziantepspor kazanmış olsaydı, o zaman bu hatayı teknik heyettekiler kime nasıl anlatacaklardı?