DiğerRed Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nde sıradaki durak Kanada

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nde sıradaki durak Kanada

22.08.2024 - 15:32 | Son Güncellenme:

Red Bull’un yüksekliğe meydan okuyan uçurumdan serbest atlayış etkinliği Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin altıncı etabı Kanada, Montreal’de gerçekleşecek. Bu yıl eklenen iki yeni duraktan biri olan Grand Quay Limanı, 24-25 Ağustos tarihlerinde etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nde sıradaki durak Kanada

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin altıncı etabına, Kanada, Montreal ev sahipliği yapacak. 2024 takvimindeki iki yepyeni konumdan biri olan Grand Qua Limanı, St Lawrence Nehri boyunca 1,2 km boyunca uzanıyor. 20. yüzyılın başlarında kentin başlıca rıhtımlarından biri olan alan, bugün kent genelinde tamamlanan çok sayıda canlı ve yaratıcı yenileme projesinden biri olarak göze çarpıyor.

Haberin Devamı

Bu yıl, Montreal'in 2024 sezonu etkinlik programına eklenmesiyle Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin efsanevi Kanadalı sporcuları serinin 15 yıllık tarihinde ilk kez kendi topraklarında yarışacaklar. Montreal, Kanada’nın kültür başkenti olarak bilinmesinin yanı sıra Olimpik Havuz’da bulunan 20 metrelik kapalı platformla uluslararası bir yüksek dalış merkezi olarak da kabul ediliyor.

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin bir önceki etabında kadınlar kategorisinde Avustralyalı Red Bull sporcusu Rhiannan Iffland üst üste dördüncü galibiyetini almıştı. Erkekler kategorisinde ise ABD'li sporcu James Lichtenstein Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi kariyerindeki ilk galibiyetini elde etmişti.

Red Bull Cliff Diving’te Sıradaki Durak Antalya!

Haberin Devamı

Her yıl izleyenlere heyecan dolu anlar yaşatan Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin her durağında 8 erkek, 8 kadın atlayışçı ve 4 erkek, 4 kadın joker atlayışçı olmak üzere toplam 24 sporcu kendi kategorilerinde en iyisi olmak için mücadele ediyor.

Dünya’nın en iyilerinin yarıştığı Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi, Kanada’nın ardından etkinlik tarihinde ikinci kez 29 Eylül’de Antalya’da düzenlenecek. Etkinlik, 10 Kasım’da Avustralya’da ki final ile son bulacak.

Yazarlar