İspanya La LigaReal Madrid'de Endrick'ten skandal hareket! İspanya ayağa kalktı

Real Madrid'de Endrick'ten skandal hareket! İspanya ayağa kalktı

25.09.2024 - 11:10 | Son Güncellenme:

La Liga'nın 7. haftasında Real Madrid, sahasında Deportivo Alaves'i 3-2 yendi. Arda Güler'in de forma giydiği maçta Madrid'in yıldızı Endrick'in rakibine yaptığı hareket maça damga vurdu. İşte detaylar...

Real Madridde Endrickten skandal hareket İspanya ayağa kalktı

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 7. haftasında Real Madrid, sahasında Deportivo Alaves'i 3-2 yendi.

Haberin Devamı

Karşılaşmaya hızlı başlayan ve 1. dakikada Lucas Vazquez'in golüyle öne geçen Real Madrid, 40. dakikada Kylian Mbappe ile farkı ikiye çıkararak ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

Maçın 48. dakikasında Rodrygo ile rakip ağları bir kez daha havalandıran Real Madrid, skoru 3-0'a getirse de Alaves'in Carlos Benavidez (Dk. 85) ve Enrique Garcia (Dk. 86) ile iki dakikada bulduğu iki golle karşılaşmanın son anlarında büyük çekişme yaşandı.

Rakip takımın ataklarına rağmen sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılan Real Madrid, puanını 17'ye çıkararak, bir maç eksiği olan lider Barcelona'nın (18 puan) ardından ikinci sıradaki yerini korudu.

ENDRİCK'TEN OLAY HAREKET

Maçın 82. dakikasında ise Real Madrid'in 18. yaşındaki genç yeteneği Endrick çok konuşulacak bir harekete imza attı. Brezilyalı futbolcunun rakibine topsuz alanda tekme atması İspanya'da gündem oldu.

Haberin Devamı

Endrick pozisyon sonrası sarı kart görürken hakemin kırmızı kart vermemesi eleştirileri beraberinde getirdi.

Real Madridde Endrickten skandal hareket İspanya ayağa kalktı

MAÇ SONU TEPKİ

Alaves teknik direktörü Luis Garcia Plaza, maçın ardınan şu sözlerle hakemin kararına tepki gösterdi: Bu bir kırmızı kart, son 10 dakikayı 10 kişiye karşı oynamamız gerekirdi. Bu net bir kırmızı, kimse öyle olmadığını söyleyemez. Hakem görmediyse VAR bunun için var.

ANCELOTTİ YANIT VERMEDİ

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti ise pozisyonun sorulması üzerine şu şekilde konuştu: Fikrimi söyleyemem, görmedim ve tekrarını da izlemedim.

Endrick'e sarı kart verilmesi sosyal medyada da gündem oldu ve hakem Alejandro Muniz'e eleştirileri beraberinde getirdi.