Türkiye Haberleri Rakibimiz Avusturya, Leipzig'e yabancı değil

Rakibimiz Avusturya, Leipzig'e yabancı değil

01.07.2024 - 14:09 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin son 16 turu maçında seyirci desteğini arkasına alması beklenirken, Avusturya'nın kozu ise maçın oynanacağı stadı yakından bilen çok sayıda ismi barındırması olacak.

Rakibimiz Avusturya, Leipzige yabancı değil

EURO 2024 son 16 turunda Avusturya ile Türkiye'nin karşılaşacağı Leipzig Stadyumu, Avusturya Milli Takımı'ndaki bir çok isme yabancı değil. 42 bin kişi kapasiteli yirmi yıllık stadyum, Avusturyalı bir çok ismin yuvası.

Haberin Devamı

Baumgartner ve Seiwald'ın yuvası

Avusturya Milli Takımı'nın mevcut kadrosundaki oyunculardan Christoph Baumgartner ve Nicolas Seiwald hali hazırda RB Leipzig takımının oyuncusu. Bayern Münih'te forma giyen Konrad Laimer ve Borussia Dortmundlu Marcel Sabitzer ise RB Leipzig'de uzun yıllar top koşturmuş futbolcular.

Rangnick Leipzig'de 10 yıl çalıştı

Teknik direktör Ralf Rangnick de eski bir Leipzigli... Avusturya'nın başında iyi işlere imza atan futbol adamı, RB Leipzig'de 7 yılı sportif direktör, 3 senesi de teknik direktör olarak 10 yıl çalışmış bir isim.

Taraftara karşı mekana alışıklık

Türkiye'nin tribünde taraftar çoğunluğuna sahip olması ve seyirci desteğini arkasına almasının beklendiği karşılaşmada, rakibin önemli kozu da, mekanı yakından bilen isimlerinin sayıca fazlalığı olacak.

Haberin Devamı

Laimer: Bu stadı ezbere biliyorum

Takımın yıldız ismi Laimer bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: 'Bu stadı ezbere biliyorum ve burada çok güzel anlar yaşadım. Bir sonraki güzel anı da orada yaşamak istiyorum.'

 

Yazarlar