BasketbolPeri masalı

Peri masalı

22.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Avrupa’da bir ilke daha imza attı, Euroleague’de finale yükselen ilk Türk takımı olmayı başardı. Yarı finalde Kosice ile karşılaşan temsilcimiz, ikinci yarıdaki muhteşem basketbolu ile destan yazdı

Peri masalı

Rusya’nın Ekaterinburg şehrinde oynanan Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Finalleri’nde ilk turu lider olarak tamamlayan ve adını yarı finale yazdıran Fenerbahçe, dün de Slovak Good Angels Kosice’yi 68-56 ile yendi, finale yükseldi.
İlk dakikalarda Pierson’ı durdurmakta zorlanan temsilcimiz, hücumda da ritmini bulamayınca ilk periyodu 15-14 geride bitirdi.
Slovak ekibi 14. dakikada 27-16 ile farkı çift hanelere de çıkarırken, Fenerbahçe’nin art arda yaptığı top kayıpları, devreyi de 35-28 geride kapamasına neden oldu.
Rusya’da ilk üç maçta da 3. çeyrekleri çok iyi oynayan Fenerbahçe, bir kez daha aynı görüntüyü sergiledi. Savunmasını sertleştiren ve çaldığı topları kolay basketlerle bitiren Fenerbahçe 24. dakikada 39-39 ile rakibini yakaladı. 3. çeyreğin yıldızı Pondexter ile 28. dakikada öne geçmeyi de başaran temsilcimiz, 3. periyodu 51-45 galip tamamladı.
Fark 16’ya çıktı
Son çeyrekte de etkili savunmasını devam ettiren ve rakibine 10 dakikada sadece 10 sayı şansı tanıyan Fenerbahçe, Verameyenka-McCoughtry ikilisiyle sayılar bularak 64-48’de 16 farkı yakaladı, salondan da 68-56 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Peri masalı

Başkan Yıldırım yalnız bırakmadı
Yarı final karşılaşmasını izlemek için yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Rusya’nın Ekaterinburg şehrine giden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, karşılaşma sonunda büyük sevinç yaşadı. Maç bitiminde soyunma odasına giderek takımı tebrik eden Yıldırım, bir süre sohbet ettiği oyunculardan kupayı istediğini de vurguladı.

Final yarın
Kadınlar Avrupa Ligi’nde şampiyon yarın belli olacak. Rusya’nın Ekaterinburg şehrinde saat TSİ 15.00’te oynanacak finalde Fenerbahçe’nin rakibi, yarı finalde Bourges Basket’i 73-44 yenmeyi başaran Ekaterinburg olacak.

Yazarlar