DiğerParalimpikte hedef Paris!

Paralimpikte hedef Paris!

13.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi temsil edecek sporcular, yurt içinde ve yurt dışında çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdürüyor.

Paralimpikte hedef Paris

Paris’te yaz olimpiyatlarının heyecanının sona ermesinden sonra gözler 28 Ağustos’ta başlayacak Paralimpik Oyunları’na çevrildi. Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na katılacak milli sporcular, başarılı sonuçlar elde edebilmek için son çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

Oyunlara Türkiye, 15 farklı branşta 94 isimle rekor sayıyla katılacak. Türkiye, Paris’te Golbol Kadın Milli Takımı, Görme Engelli B1 Erkek Milli Futbol Takımı’nın yanı sıra atıcılık, eskrim, halter, kürek, masa tenisi, atletizm, tenis, triatlon, judo, okçuluk, tekvando, yüzme ve badminton branşlarında temsil edilecek.

Golbolcüler Karaman’da, futbolcular İstanbul’da çalışmalarını sürdürüyor. Atıcılık branşında Türkiye’yi Paris 2024’te temsil edecek 8 milli sporcu, Almanya’da 14 Ağustos’a kadar çalışmalarını sürdürecek. Milli para masa tenisçiler de hazırlıklarına Ankara’da devam ediyor. Milli okçular, Paris için son çalışmalarını İstanbul’da yapacak.

Para milli yüzücüler ise Antalya’da 17 Ağustos’a kadar çalışacak ve daha sonra Ankara’ya gelecek. Eskrimde Hakan Akkaya Polonya’da, tekerlekli sandalye teniste Uğur Altınel Avusturya’da, Ahmet Kaplan Slovakya’da, milli atlet Hamide Doğangün Hollanda ve Portekiz’de, milli badmintoncu Emine Seçkin ise İsveç’te hazırlanıyor.