Fenerbahçe ÖZEL - Jorge Jesus geldi, Fenerbahçe transfer için harekete geçti

ÖZEL - Jorge Jesus geldi, Fenerbahçe transfer için harekete geçti

01.06.2022 - 07:12 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de tüm camianın günlerdir merakla beklediği Jorge Jesus’ta artık mutlu sona gelindi. Portekizli çalıştırıcıyla anlaşma resmen tamamlandı, 1 yıllık resmi sözleşme hazırlandı. Tecrübeli teknik direktör İstanbul'a geldi.

ÖZEL - Jorge Jesus geldi, Fenerbahçe transfer için harekete geçti

Fenerbahçe’de merakla beklenen buluşma nihayet gerçekleşti. Günlerdir tüm camianın beklediği teknik direktör Jorge Jesus dün sarı-lacivertli kulüple her konuda resmen anlaştı. Dün akşam TSİ 22.00’da Portekiz’den Lizbon’dan yola çıkan Jorge Jesus gece 02.00 sularında İstanbul'a iniş yaptı. 1 yıllık sözleşmeye imza atmak için İstanbul kariyerini başlattı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

ÖNCE VEDA, SONRA İMZA

Sarı-lacivertlilerde bugünden itibaren Jorge Jesus döneminin resmen başlaması bekleniyor. Jesus’la son görüşmelerin ardından imza atılması planlanıyor. Ancak bunun öncesinde 2021-22 sezonunu başarılı bir şekilde tamamlayan İsmail Kartal için de özel bir veda hazırlığı yapılıyor.

Kartal için bir teşekkür videosu ve mesajı hazırlanıyor. Bununla beraber Jorge Jesus’a da ilgi toplayacak özel bir duyuru videosu düşünülüyor. Jorge Jesus ailesi, avukatı Luis Miguel Henrique, iki yardımcısı Joao de Deus ve Marcio Sampaio ile beraber İstanbul'a geldi.

ÖZEL - Jorge Jesus geldi, Fenerbahçe transfer için harekete geçti

JESUS'UN GELİŞ SÜRECİ 

Dev yolculuk aslında dün öğle saatlerinde başladı. TSİ 13.41’de Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan yükselen özel jet önce Lizbon’a gitti. TSİ 22.00’da Jorge Jesus, avukatı ve yardımcılarının yanında futboldan sorumlu yönetici Selahattin Baki’nin de yer aldığı kafile Lizbon Havalimanı’ndan uçuşa başladı. Jesus'u taşıyan uçak 02.00'de İstanbul'a iniş yaptı.

Haberin Devamı

1 Haziran Çarşamba yani bugün tarihiyle Fenerbahçe’nin Jorge Jesus’la 1 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor. Portekizli teknik direktörün, 6 yardımcısıyla beraber çalışacağı aktarıldı. Toplam maliyetin 7 milyon euro olacağı kaydedildi.

ÖZEL - Jorge Jesus geldi, Fenerbahçe transfer için harekete geçti

Jorge Jesus’un imza atmasının yanında Ülker Stadı’nı, Samandıra Can Bartu Tesisleri’ni ve kulübün diğer tesislerini gezeceği bildirildi. Yardımcılarının de İstanbul’da detaylı bir çalışmayla beraber tesisleri ve stadı dolaşacağı dile getirildi.

Jorge Jesus’un imzayı attıktan sonra tekrar Lizbon’a döneceği, ailesi ve diğer yardımcılarıyla beraber sezon açılışına yakın bir tarihte geri geleceği belirtildi.

ÖZEL - Jorge Jesus geldi, Fenerbahçe transfer için harekete geçti

MİLLİYET DUYURMUŞTU

Sarı-lacivertli kulübün ünlü teknik direktör Jorge Jesus ile görüşmesi ve Portekiz’deki buluşmasını ilk olarak Milliyet duyurmuştu. 26 Nisan Salı günü; Jorge Jesus, Başkan Ali Koç ve Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa’nın yer aldığı fotoğraf karesi Milliyet sayesinde tüm Türkiye’ye yayınlanmıştı.

Haberin Devamı

ÖZEL - Jorge Jesus geldi, Fenerbahçe transfer için harekete geçti

YARDIMCILARI HAZIR

Yeni sezonu 13-14 Haziran gibi açmayı planlayan Fenerbahçe’de Jorge Jesus’un yardımcıları çalışmalarını yakından sürdürüyor. Hem Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki muhtemel rakipler hem de mevcut takımın durumu inceleniyor.

19-20 Temmuz’a kadar takımın hazır hale getirilmesi için tüm çalışmalar yürütülüyor. Jorge Jesus’un birinci yardımcısı olan Joao de Deus, çalışmaların başındaki isim olarak dikkat çekiyor.

CNN CANLI YAYINDAYDI

Jorge Jesus’un Portekiz’de Lizbon’da özel uçağa biniş görüntüleri CNN Portugal’da an be an canlı yayınlandı. CNN Portugal, tecrübeli çalıştırıcıyı ve yardımcılarını uçağa binerken görüntüledi.

ÖZEL - Jorge Jesus geldi, Fenerbahçe transfer için harekete geçti

TARAFTARLARDAN SIKI TAKİP

Jorge Jesus’un İstanbul’a geleceğinin belli olmasından sonra sosyal medyada taraftarlar sıkı bir takibe başladı. Uçak takip etme sistemi olan ‘Flightradar’ sitesinde taraftarlar uçağı izledi.

Haberin Devamı

Tıpkı Mesut Özil’in transfer dönemindeki gibi Jorge Jesus’un İstanbul’a geliş anları da on binlerce taraftar tarafından takip edildi. Sosyal medyada ayrıca özel paylaşımlarla Portekizli çalıştırıcının gelişi kutlandı.

CARVALHO'DAN İLK AÇIKLAMA

Son dönemde adı Fenerbahçe ile anılan William Carvalho, Portekiz Milli Takımı kampında konuştu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan 30 yaşındaki orta saha, şu anda milli takıma odaklandığını belirtti.

Jorge Jesus’la Fenerbahçe’ye gidecek misin sorusunu cevaplayan tecrübeli orta saha, “Şu anda kimseyle bir şey konuşmadım. Portekizli Milli Takımı’na ve oynayacağımız maçlara odaklandım. Şu anda milli takımıma bakmalıyım” ifadelerini kullandı.

William Carvalho’nun İspanyol kulübü Real Betis’le 1 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor.

ÖZEL - Jorge Jesus geldi, Fenerbahçe transfer için harekete geçti

SIRA GELDİ TRANSFERE

Jorge Jesus’u İstanbul’a getiren Fenerbahçe’de sıra transfere geldi. Sarı-lacivertlilerin 5 transferle kadroya takviye yapacağı belirtildi. Özellikle forvet hattına iyi bir ismin getirilmesi hedefleniyor.

Fenerbahçe’de ilk hedeflerden biri bu sezon devre arasında Wolfsburg’dan İngiltere’nin Burnley takımına imza atan Wout Weghorst olduğu kaydedildi. Burnley’nin küme düşmesiyle beraber 29 yaşındaki Hollandalı forvetin transferinin daha kolaylaşabileceği aktarıldı. Bir yandan da Alexander Sörloth transferi için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Bunun yanında orta sahaya 6 numaraya bir isim, sol bek ve hücumcu bir kanat için de takviye düşünülüyor.