Futbol ÖZEL - İzlanda'da futbolunda büyük skandal! Gudni Bergsson istifa etti

ÖZEL - İzlanda'da futbolunda büyük skandal! Gudni Bergsson istifa etti

31.08.2021 - 18:53 | Son Güncellenme:

İzlanda Futbol Federasyonu (KSI) başkanı Gudni Bergsson milli takımda bazı futbolcular hakkında cinsel saldırı iddialarıyla ilgili bilgisi olmadığı yönünde yalan söylediği iddiasıyla görevinden istifa etti. Federasyon tarafından hangi oyuncunun söz konusu olaya karıştığı resmi olarak açıklanmadı.

ÖZEL - İzlandada futbolunda büyük skandal Gudni Bergsson istifa etti


İRFAN KURTULMUŞ Kopenhag

İzlanda Futbol Federasyonu (KSI) başkanı Gudni Bergsson milli takımda bazı futbolcular hakkında cinsel saldırı iddialarıyla ilgili bilgisi olmadığı yönünde yalan söylediği iddiasıyla görevinden istifa etti.
Cinsel saldırı skandalı, başkent Reykjavik'te Eylül 2017 yılında bir gece kulübünde meydana gelen bir olaya dayandırılıyor.
İzlandalı Thorhildur Gyda Arnarsdottir adında bir kadın geçtiğimiz cuma günü “RUV” televizyon kanalına verdiği röportajda, milli takımından bir oyuncunun kendisine cinsel tacizde bulunduğunu söylemesi ülke futboluna bomba gibi düştü. Arnarsdottir ayrıca, başka kadınlara cinsel tacizde bulunmakla suçlanan en az 6 futbolcu daha tanıdığını söyledi. Başka bir kadının da aynı futbolcuyla ilgili benzer bir suçlamada bulunmasının ardından, her iki kadın polise suç duyurusuna bulundu. Ayrıca, İzlanda Futbol Federasyonunu temsil eden bir avukatın, kadına bu olayı gizli tutması için maddi tazminat teklif ettiği öne sürülürken, federasyon bunu reddetti.

Haberin Devamı



İzlanda Futbol Federasyonu başkanlık görevini 2017 yılından bu yana yürüten Gudni Bergsson, geçtiğimiz hafta verdiği bir röportajda, 'özellikle herhangi bir futbolcunun cinsel suç işlediğine dair bir şikayet veya soruşturma olmadığını iddia etmişti.
Cinsel saldırı skandalın patlak vermesi üzerine önceki gün KSI internet sitesinden kadınlara hitap edilen şu özür metni yayınlandı; “Biz ... size inanıyoruz ve sizden yürekten bir özür diliyoruz. Sizi hayal kırıklığına uğrattığımızı biliyoruz ve daha iyi olmak için çaba göstereceğiz” denildi.
Federasyon tarafından hangi oyuncunun söz konusu olduğu resmi olarak açıklanmazken, İsveç’in IFK Göteborg kulübünde oynayan Kolbeinn Sigthórsson'un milli takımın Romanya, Kuzey Makedonya ve Almanya'ya karşı oynayacağı maçların aday kadrosundan çıkarıldığı duyuruldu.
Öte yandan, Romanya’nın Cluj takımında oynayan Rúnar Már Sigurjónsson’un da sakatlıkları ve kişisel sebepleri nedeniyle milli takımdan affını istemesi şüpheleri bu oyuncular üzerine çevirdiği ima edildi.