GalatasarayÖZEL | İsviçreliler, Galatasaray'ın tur atlamasını istiyor! UEFA ülke puanı detayı

ÖZEL | İsviçreliler, Galatasaray'ın tur atlamasını istiyor! UEFA ülke puanı detayı

22.08.2024 - 14:23 | Son Güncellenme:

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk maçında İsviçre'nin Young Boys takımına 3-2 yenildi. İsviçre basınında yer alan haberde, sarı-siyahlı ekibin elenmesinin ülke açısından daha iyi olacağı yorumu yapıldı.

Young Boys'un Galatasaray karşısında Şampiyonlar Ligi'ne katılma mücadelesi İsviçre'de farklı açılardan da ele alındı. Ülke liginde sezona kötü başlayan, çıktığı beş maçta tek bir galibiyet alamayan sarı-siyahlıların, sarı-kırmızılılar karşısında ilk maçta sahadan galibiyetle ayrılması şaşkınlık yaratırken, ülke puanı açısından konuya yaklaşan taraflar ise ilginç değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

ÖZEL | İsviçreliler, Galatasarayın tur atlamasını istiyor UEFA ülke puanı detayı

ÜLKE PUANI SIRALAMASINDA 12. SIRADALAR 

Luzerner Zeitung'da yer alan haberde, İsviçre'nin UEFA Ülke Sıralaması'nda 12. basamakta bulunduğu, ülkenin temsilcisi olan takımların Avrupa kupalarında önümüzdeki dönemde iyi puan toplaması gerektiği ifade edildi. UEFA'nın liglerinde alınan galibiyetlerde aynı puan katkısının gerçekleştiği hatırlatması yapıldı.

ÖZEL | İsviçreliler, Galatasarayın tur atlamasını istiyor UEFA ülke puanı detayı

'AVRUPA LİGİ'NDE MAÇ KAZANMA ŞANSI FAZLA'

Bu yüzden İsviçre'de Young Boys'un Galatasaray'a karşı elenmesi ve Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesini umanlar bulunduğu belirtildi. Bern ekibinin Avrupa Ligi'nde maç kazanma şansının, Devler Ligi'nde daha büyük takımlara karşı kazanma ihtimaline göre daha yüksek olmasının, bunun sebebi olduğu ifade edildi.