Fenerbahçe ÖZEL | Fenerbahçe eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp, başkanlık seçiminin favorisini açıkladı! 'Aziz Yıldırım'ı sarılıp öperim'

ÖZEL | Fenerbahçe eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp, başkanlık seçiminin favorisini açıkladı! 'Aziz Yıldırım'ı sarılıp öperim'

17.05.2024 - 17:29 | Son Güncellenme:

Anelka, Appiah, Pierre van Hooijdonk ve Alex de Souza gibi Fenerbahçe tarihinde ses getiren transferlerde ön plana çıkan sarı-lacivertlilerin eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp, Skorer'e çok özel açıklamalarda bulundu. Aziz Yıldırım ve Ali Koç'un demeçlerinden şampiyonluk yarışına kadar birçok konuya değinen Kutlualp, başkanlık seçimi için favorisini de belirtti.

Fenerbahçe'de yöneticilik yaptığı dönemde 'transfer sihirbazı' olarak nitelendirilen ve Anelka, Appiah, Pierre van Hooijdonk, Alex de Souza gibi isimlerin sarı-lacivertli ekibe gelmesinde önemli rol oynayan Hakan Bilal Kutlualp, Skorer’den Nergis Aşkın’ın konuğu oldu.

Haberin Devamı

Kutlualp, yıldız transferlerden derbiye birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

'FENERBAHÇE'DE DAHA AZ STRES VAR'

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin oynayacağı derbiye değinerek konuşmasına başlayan Hakan Bilal Kutlualp, "Pazar günü oynanacak olan maçtan çok umutluyum ben. Rakip takımda büyük bir stres var. Biz daha az strese sahibiz. Bir de Fenerbahçe’den puan alarak kupa alma arzusu karşıda büyük bir stres yaratıyor. Fenerbahçe öyle büyük bir kulüptür ki ezeli rakibimiz, onların Fenerbahçe maçına denk gelecek olan olası bir şampiyonluğu bizden puan alarak olacak derken bu ekstra bir stres yaratıyor onlarda. Biz de böyle zor zamanlarda hep başarılı sonuçlar almışız Galatasaray’a karşı. Ben bu pazar günü böyle bir şey olacağını umut ediyorum. Galatasaray’ı yenmek çok önemli. Bizim şampiyon olmamız hep rakibin hatasına bağlı kaldı. Bizim bu hafta yenmemiz demek düşme hattındaki bir Konya’nın galip gelmesini beklemek demek. İhtimal düşük olabilir ama futbol küçük ihtimalleri çok sever." dedi.

Haberin Devamı

ÖZEL | Fenerbahçe eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp, başkanlık seçiminin favorisini açıkladı Aziz Yıldırımı sarılıp öperim

'İSMAİL KARTAL'A YÜKLENİLMESİNE KARŞIYIM'

İsmail Kartal'a yönelik eleştirilere karşı olduğunu belirten Kutlualp şu değerlendirmelerde bulundu:

Ben İsmail hocaya bu kadar yüklenilmesine karşıyım. Baktığınız zaman Ali Koç’un başkanlığında 5 yılın üzerine 6.yıl nihayet kuvvetli bir kadro kuruldu. Şampiyonluğu hak edecek, kazanacak bir kadro bu. İsmail hoca da bu işlere çok güzel başladı. Uzun bir dönem lider olarak devam ettik. Sonra benim anlayamadığım bir şekilde sayın başkanımızın açıklamaları oldu. Biraz morali mi bozuldu ne oldu bilemiyorum. Ben olduğum sürece Fenerbahçe şampiyon olamaz söylemi, bir de Haziran ayında ben yokum yeni bir başkanınız olacak sözlerini söylemesi birdenbire camianın üstünde bir moralsizlik bir demotivasyon başlattı. Ondan sonra İsmail hocanın da maçlar içerisinde yaptığı teknik dokunuşlarda eskiden yaptığından farklı yani sonuç getirmeyen yanlış denilebilecek dokunuşlar başladı. Ondan sonra aşağı iniş başladı. Burada bu işin yüzde 20 İsmail hocaya veriyorsam yüzde 80 sayın başkanın anlam veremediğim şekilde birdenbire böyle söylemesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Yoksa güzel bir kadro kuruldu, fedakarlıklar yaptı. Ancak bunu neden yaptı neden söyledi bilmiyorum. Bu hata oldu bence. Ben de eski bir yönetici olarak bir taraftar olarak bunu söyleme hakkını kendimde görüyorum. Çünkü bizim camia başkana bakar. Başkan nasıl duruyor, enerjisi nasıl. Başkanın enerjisi düşükse camianın da düşüktür. Takım da düştü bundan dolayı. Liderler hiçbir zaman bunları söylememeli.

Haberin Devamı

'HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI'

Ali Koç'un daha önce dile getirdiği 'Ben olduğum sürece Fenerbahçe şampiyon olamaz' sözler, hakkında görüşlerini belirten Kutlualp, "Başkan ben olduğum sürece şampiyon olamaz Fenerbahçe dedi hem de başkan olmak istiyorum diyor. Ali bey de iş olsun diye başkan olmaz ki. Önemli bir şahsiyet. Fenerbahçe'nin önemli bir değeri. Başkan olmak için tabii ki aday oluyor ama bu söylem camiada hayal kırıklığı yarattı. Takdir edersiniz ki 2018 yılında seçileceği zaman Ali beyin vaatleri çok güzel vaatlerdi. Baktığınız zaman Fenerbahçe’yi aldığı noktadan çok daha ileri götürebileceği vaatlerdi. Kaldı ki camiada bir karşılık buldu bu. Ali Koç'un bu 'ben olduğum sürece şampiyon olamaz Fenerbahçe' sözlerini ilk defa duydu camia. Biz de daha önce olmuş bir şey değil bu. Ondan dolayı moral bozukluğu var. Bunu düzeltecek şey Galatasaray maçıdır." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÖZEL | Fenerbahçe eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp, başkanlık seçiminin favorisini açıkladı Aziz Yıldırımı sarılıp öperim

'HAKSIZLIK YAPMAK İSTEMİYORUM'

'Siz olsanız bu kadroya başka bir teknik direktör getirir miydiniz?' sorusu üzerine Kutlualp şu şekilde yanıt verdi: 

Öyle bir yetkim olsa getirirdim. Bunu söylerken İsmail hocaya haksızlık yapmak istemiyorum. Çünkü İsmail hocayı ne kadar eleştirirseniz eleştirin bu takım uzun bir süre lider gitti, çok iyi oynadı. Ancak başkanın açıklamalarından sonra dengesi bozuldu. Başkan bu söylemlerle önce teknik heyetin dengesini bozdu, camianın gardını düşürdü ve insanların umutlarını tüketmesini hızlandırdı. İsmail hocayı burada çok eleştiremiyorum ben. İsmail hoca da bu noktaya çok iyi geldi. Başka hoca getirirdik ama tabii ki.

Haberin Devamı

'MOURİNHO FAZLA BEKLEMEZ'

Fenerbahçe'nin gündeminde yer alan Mourinho'yu da değerlendiren Fenerbahçe'nin eski yöneticisi, "Şimdi Fenerbahçe’nin gündeminde Mourinho var biliyorsunuz. Mourinho çok önemli bir hoca. Fenerbahçe'ye önemli katkılar sağlayacaktır. Beraber isimlerinin anılması bile güzel bir şey. Aziz bey basın toplantısında çok güzel bir şey söyledi. Mourinho fazla beklemez. Önemli bir hoca. Seçime kalmadan gidelim beraber anlaşalım önemli olan Fenerbahçe’dir. Biz kazandık, siz kazandınız farketmez, gidelim anlaşalım. Biz kaybedersek yarı ücretini biz verelim dedi. İnşallah böyle bir hoca getirebiliriz veya Ali beyin kafasında Mourinho’dan daha üst seviye bir hoca vardır şu an bilemiyorum. Çünkü elinizde şu an Mourinho seçeneğiniz varsa Mourinho’yu istemiyorumun bir açıklaması olması lazım. O da nedir? Ancelotti'dir, Kloop’tur." şeklinde konuştu. 

FENERBAHÇE'DE BAŞKANLIK SEÇİMİ

Fenerbahçe başkanlık seçimi hakkında ise Kutluap, "Birisi hali hazırda başkan ve önemli bir değer Fenerbahçe için. Çok çaba sarfetti. Fenerbahçe'nin şöyle bir yapısı var. Camiayı temsil eden kongre, krediler verir. Sabırlıdır da. Başka camialar gibi sabırsız değildir. Desteğini hemen çekmez. Ama neredeyse 6 yıllık bir başarısız süreç için bilemiyorum. Şöyle düşünün bir çocuk ilkokula başladığı andan şu an üniversite sınavına gireceği sürede şampiyonluk görememiş Aziz beyin de son dönemine gittiğimizde. Bu çocukları mutlu etmek için daha iyi planlama yapmak lazım. Bizim camia bu başarısızlıklara tahammül etmiyor belli bir süre sonunda. Belli bir sınır var. O sınırı aşınca olmuyor. Aziz bey 16 yıl başkanlık yaptı. Son 4 yılda şampiyonluk olmadı. O zaman çok daha iyi vaatlerle gelen Ali beyi seçtiler. Ancak arkasından 6 senelik başarısızlık gelince burada bir aks değişikliği istiyor camia gibi geliyor bana. Ben Aziz beyin bu seçimi büyük bir olasılıkla kazanabileceğini düşünüyorum." açıklamasını yaptı.

ÖZEL | Fenerbahçe eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp, başkanlık seçiminin favorisini açıkladı Aziz Yıldırımı sarılıp öperim

BAŞKANLIK SORUSUNA YANIT

Başkanlığa aday olmayı düşünüp düşünmediğine ise Kutlualp, "Başkanlık öyle göründüğü kadar kolay bir şey değil. Yöneticilikten çok daha zor bir şeydir. Çalıştığım dönemden hatırlıyorum. Aziz bey neredeyse kulüpte yatıyordu. Fenerbahçe'de başkanlık zordur. Talepkar bir camiadır. Her zaman ister. Bu kaotik ortamda, belli güçlerle mücadele edecek strateji ve gücün ben şu anki şartlarda Aziz Yıldırım’da olduğunu görüyorum. O mücadele edebilir. Herkesin gönlünde başkanlık yatar. Bu çok şerefli ve onurlu bir görevdir. Bir gün kısmet olur bana bir görev düşer, başkan olmam istenir o zaman tabii ki." sözleriyle yanıt verdi. 

ALİ KOÇ'TAN TEKLİF ALDI MI?

Ali Koç döneminde kendisine teklif gelip gelmediği konusunda ise, "Hayır. Böyle bir şey olmadı. Ali beyin kafasındaki yönetim şekli kendisine göre mutlaka en doğrusudur. Yönetimde de çok değerli arkadaşlar var. Farazi konuşuyorum bana Ali beyden böyle bir teklif gelse ben yapamazdım. Çünkü ben de sakin görünüyorum ama aykırı bir adamım biraz. Ali bey de çok temparamenti yüksek bir adam. Bir yerde bir sıkıntı yaşardık yani." dedi. 

ÖZEL | Fenerbahçe eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp, başkanlık seçiminin favorisini açıkladı Aziz Yıldırımı sarılıp öperim

'AZİZ YILDIRIMLA KIRGINLIĞIMIZ OLMUŞTU'

Aziz Yıldırım'ın seçilmesi durumunda yeniden yönetime girme düşüncesi olmadığını aktaran Hakan Bilal Kutlualp sözlerine şöyle devam etti:

Benim böyle bir talebim yok. Ben yöneticiliği çok güzel yaptığıma inanıyorum. Çokta büyük bir onur duydum. Şimdi ben biraz dışarıda kalmaya devam ederek Fenerbahçe deplasmanlarına giderek forma ile dolaşmayı özlemişim. Avrupa'da iyi yerler gezemedik. Onları istiyorum şimdi. O alıştığımız başarıları görmek istiyorum. Benim menfaatim budur Fenerbahçe’den. Çocuklarımla bunu görmek istiyorum.

Bizim geçmişte ufak bir kırgınlığımız olmuştu Aziz bey ile. Ancak liderlik herhalde bu, basın toplantısında benim ismimi zikrederek çok büyüklük gösterdi. Beni de biraz mahcup etti hatta. Büyük bir olgunlukla benim ismimi telaffuz etmesi büyük bir onur. Benim eski başkanım neticede. Buradan da kendisine teşekkür ediyorum. Bu önemli, yüce bir davranıştı.

Aziz bey ve benim de yapılarımız birbirine benziyor. Kin yok ama alınganlık, küslük, gönül kırıklığı vardı. Çok mekanlarda da denk geldik ama konuşmak nasip olmadı. Basın toplantısında ismimi söylemesi beni mahcup etti çünkü benim büyüğümdür. Ben yapmam gerekirken o yapmış oldu belki de. Biz de kimse kendisi için yapmıyor. Kırgınlıklar, küslükler bile Fenerbahçe için. Bu yaptığından sonra başkanı gördüğümde sarılıp, öperim.

ALİ KOÇ VE AZİZ YILDIRIM KÜSLÜĞÜ

Ali Koç ve Aziz Yıldırım arasında yaşanalar için Kutlualp'in değerlendirmesi:

Bu kırgınlık camiaya iyi yansımıyor. Bu kadar güçlü iki şahsiyetin güç birliği yapması Fenerbahçe’ye faydalı olur. Herkes bunu istiyor. Basın toplantısında Aziz bey oranın ev sahibiydi ve kendisi bizlerden bahsetti. Divan başkanlığı seçiminde ev sahibi Ali Koç’tu. Ali beyin gidip bir hamle yapması gerekirdi. Ali Koç başkan bir hamle bir jest yapsaydı bütün işler bitmişti ve Fenerbahçe için çok büyük bir kazanç olacaktı bu. Ancak umudumuzu yitirmedik. İnşallah bari seçimde iki başkan bir güzel tokalaşma yapar. Camiaya da ferahlama gelecektir.

ZIDANE ANISI

Futbol efsanesi Zidane ile olan anısını da anlatan Kutluap, "Kırklareli'nde bir tesis açılışı vardı. Dünyaca meşhur firmanın CEOsu da gelmişti. Zidane onların reklam yüzüydü. Bakan bey de beni davet etti. Biz gittik oraya. Zidane ile tanıştık, sohbet ettik. Ben Zidane için bir forma yaptırmıştım. Kendisine formayı hediye ederken seni Fenerbahçe’de görmek isterim dedim. Ben bıraktım artık bu işleri dedi. Ben de hayır, hala oynarsın sen dedim. Ancak inşallah bir gün yollarımız kesişir dedim. Hayat ne getirir bilinmez gibilerinden bir işaret yaptı. Orada o köyün çocukları ile tek başına maç yaptı. Çok mütevazı bir insan. Zidane çok hayran olduğum bir oyuncuydu." açıklamasını yaptı.

'ALEX'İ BARCELONA İSTİYORDU'

Ben geldim, neredesin deyip yanına gidiyordum Brezilya’da. O zaman biraz da bıkkınlık vermişti. Olmuyor olmuyor. Yönetici arkadaşlarımız da moralim bozulduğu zaman doping yapıyorlardı bana. O günün şartlarında çok hesaplı bir transfer oldu. Alex hakkını verdi transferinin. Brezilya'da Portekiz pasaportlular vardır. Alex'te yoktu mesela o pasaport bize çok büyük avantaj oldu. Çünkü o sırada Barcelona’da istiyordu onu. Sadece Brezilya pasaportu olduğu için aşamıyorlardı. Bizim ikna işlerinde de bunlar seni alamazlar falan diye çok yardımcı o iş. Bir geldi buraya aşık oldu zaten. En zorlandığım transfer Alex oldu bu zamana kadar.

ÖZEL | Fenerbahçe eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp, başkanlık seçiminin favorisini açıkladı Aziz Yıldırımı sarılıp öperim

GERÇEKLEŞMEYEN KAKA TRANSFERİ 

Brezilyalı efsane Kaka'nın transferinin son anda gerçekleşmediğini söyleyen Kutlualp, "Kaka vardı Brezilya’da. Kaka ile ilgili çok iyi çalışmalar yapmıştık. 8.5-9 milyon dolar civarındaydı bonservisi. Sonra Milan devreye girdi ve Milan’a gitti Kaka. Milan o zaman çok popüler bir kulüptü. Bir de Kaka’nın İtalyan pasaportu vardı o zaman yanılmıyorsam. O yüzden Milan’a gitti." dedi. 

'FENERBAHÇE'NİN 2 SANTRAFORA İHTİYACI VAR'

Son olarak Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan transferler hakkında konuşan Hakan Bilal Kutlualp, "Şimdi isim olarak söyleyip bir spekülasyon yapmayalım ama ben Fenerbahçe’ye çok iyi 2 tane santrafor alınması gerektiğini düşünüyorum. Stoperlerimizde hala eksikler var. Eldekilerden bir kısmını boşaltıp stoper alırım. Gerçek bir 6 numara alırım. 4-5 oyuncu almak lazım. Galatasaray maçı öncesinde de motivasyon bozmak istemiyorum ama minimum 5 tane çok iyi takviye lazım. Fenerbahçe mutlaka ve mutlaka önümüzdeki yıl şampiyon olmalıdır. Bakın olmazsa olmaz. Ondan daha önemlisi ondan sonraki yılda şampiyon olmalı. O yüzden bu aks değişikliği gerçekleşirse daha iyi olacaktır diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.