GalatasarayOsman Şenher'den Galatasaray tepkisi: 'Bir tane futbolcu ayakta kalamaz mı? Şampiyonlar Ligi riske girer!'

Osman Şenher'den Galatasaray tepkisi: 'Bir tane futbolcu ayakta kalamaz mı? Şampiyonlar Ligi riske girer!'

04.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın Galatasaray'ı 5-0 mağlup ettiği unutulmaz derbinin ardından spor yazarları değerlendirmelerde bulundu. Osman Şenher, Okan Buruk'un tercihlerine sert çıktı.

Osman Şenherden Galatasaray tepkisi: Bir tane futbolcu ayakta kalamaz mı Şampiyonlar Ligi riske girer

Süper Kupa'nın finalinde Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda yarı yarıya taraftarların önünde oynanan mücadele siyah-beyazlıların 5-0'lık galibiyetiyle sona erdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın tarihi galibiyetini spor yazarları kaleme aldı. Milliyet'in duayen yazarlarından Osman Şenher, Okan Buruk'un oyuncu tercihlerini eleştirdi.

Galatasaray - Beşiktaş maçının ardından yapılan değerlendirmeler şu şekilde...

GALATASARAY'DA SIKINTI BÜYÜK | OSMAN ŞENHER

İki sene üst üste şampiyon olmuş bir takım sıfır hırsla bir derbi maçına çıkmamalı... Tribünlerde 35 bin Galatasaraylı taraftar var. Eminim hepsi isyan ediyordur. Bir tane futbolcu ayakta kalamaz mı? Hiç kusura bakmasınlar Galatasaray takım olarak resmen sallandı. Bu sallantı ne kadar sürer onu bilmiyorum. Ama defans, iki bek, orta sahada çok büyük sorun var. Icardi gibi bir santrforun var ama neredeyse topla hiç buluşamadı. Şut çekmeden maçı bitirdi. Pas atacak futbolcu yok ki. Torreira sarı kartı gördükten sonra oyundan düştü. Berkan en kötü maçlarından birini oynadı.

Haberin Devamı

Beşiktaş istediği gibi orta sahaya hakim oldu, oyunu hızlandırdı, goller buldu. İçime sindiremiyorum. Galatasaray gibi bir takım nasıl Süper Kupa’da beş gol yiyebilir? İki tane bek evlere şenlik. Hadi Kaan Ayhan mecburiyetten oynuyor. Peki Köhn... Bu kadar kendi bölgende rakibe açık verilir mi? Defansif görevlerini hiç yapamıyor. Ziyech çok büyük yıldız olabilir. Hiç itirazın yok ama fizik gücün kısıtlıysa, rakiple iyi mücadele edemiyorsan takıma hiç bir katkın olmaz. Sonradan oyuna giren Batsuhayi, Icardi ile yan yana oynuyor. Ama bu futbolculara kim top atacak? Öyle bir oyuncu ortada yok...

Galatasaray’a bir sağ bek transfer edildi, bir de orta saha gelecek. Bu yeter mi, bana göre yetmez. Takımın hırsı kaybolmuş. Transfer yapsan ne olacak? Taraftar iki maç susar, üç maç susar, dördüncü maç isyan eder. Hazırlık maçlarının en iyi futbolcusu Zaha kulübede Kerem Aktürkoğlu ile Yunus sahada... Okan hoca neden böyle bir tercih yaptı, onu bilemiyorum...

Davinson Sanchez’in bir an önce takıma girmesi lazım. Bu defansla Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı da riske girer... Okan hocanın daha ciddi kararlar vermesi lazım.
Kerem Aktürkoğlu iyiyse oynasın, Berkan iyiyse o da oynasın... Ancak Kerem Demirbay ile Zaha’yı kulübede oturtup bu futbolcuları koyarsan dün geceki gibi sıkıntı yaşarsın... Lafı fazla uzatmaya gerek yok.

Haberin Devamı

Beşiktaş, daha hazır bir takım görüntüsü verdi. Bütün futbolcular hırslıydı. Rafa Silva ve İmmobile çok iyi futbolcular. İlerleyen haftalar mutlaka daha da iyi olacaklar. Bu galibiyeti hak ettiler.

KARTAL ŞOV YAPTI | BİLAL MEŞE

Son şampiyon Galatasaray’ı tanıyoruz, oturmuş kadrosu, etkili oyuncuları var. Ne var ki ilk yarıdaki Aslan’a şaşırdım! Birbirlerini iyi tanıyan böylesi bir kadro bu kadar pas hatası, top kaybı yapar mı? Artı, uzun toplarla Beşiktaş savunmasını aşmayı denediler, önce İcardi ardından Kerem’in attığı goller ofsayt bayrağına takıldı.

Daha sezon başı kalkıp Galatasaray ile ilgili öngörüde bulunmak çok zordur...Ancak teknik direktör Okan Buruk, ilk yarıdaki futbola çok sinirlendiğine göre, Aslan’da soru işaretleri var!
Baksanıza daha 30. saniye Nelsson’un ıskasını gördünüz mü, oynadığı yerin farkında değil.  Immobile geldi, faturayı erken kesti! Svensson’un asistini de unutmayalım, ayıp olur.

Haberin Devamı

Daha önce köşemde yazmıştım, Beşiktaş’ın asıl test maçı bu Süper Kupa olacak diye. Yeni hoca, üç yeni yabancı futbolcu ciddi bir derbide kantara çıktılar. Valla, Immobile, Rafa Silva ve Paulista Kartal’ın çehresini değiştirdiler. Diriler, pres yapıyorlar, takım savunmasında da fena değiller. Artı Musrati de sezona iyi başladı, Kartal’ın gücüne güç katacak yetenekter bence. Demem o ki, Kartal yeni sezonda yarışın içindeki yerini alacaktır. Bu ışığı ve sinyalleri dünkü test maçında aldım, yanılacağımı da sanmıyorum.

Nelsson’un hatasıyla gelen golün Aslan’ı demoralize ettiği bir gerçek. Ne var ki bu mazeret olamaz. Bırakın ilk yarıyı maç boyunca balansı tutturamadılar, dağınık bir görüntü çizdiler. Kuşkusuz bunda Beşiktaş’ın baskılı oyunu da ön plandaydı. Nitekim geçtiğimiz sezonun eleştirilen oyuncusu Svensson müthiş bir çıkış yakaladı, 53’de farkı ikiye çıkaran gole imzasını attı.

Okan Buruk’un Batshuayi, Barış Yılmaz, Yunus ve Kerem Demirbay hamleleri de pek işe yaramadı! Aslan’ın en büyük handikapı hücuma çıkarken yapılan top kayıpları.... En sıcak örnek; 81’de Immobile soldan hareketlenen Gedson’u gördü, Abdülkerim yere indirdi, hakem Karaoğlan, beyaz noktayı gösterdi. Immobile atışı sert bir vuruşla gole çevirdi, farkı üçe çıkardı.

Haberin Devamı

Nelsson, Nelsson! 30.saniyede ıska geçtin, golü yedirdin... Bitime üç dakika kala Mustafa Hekimoğlu’nu son adam olarak indirdin, kızardın... Vah Aslan’ın haline vah!

Rafa Silva, müthiş bir yetenek... Klas bir golle farkı dörde çıkardı, genç yetenek Mustafa Hekimoğlu maçı flaş bir skora taşıdı...

Sezonun galasında Beşiktaş adeta şov yaptı, son şampiyonu sahadan sildi, Süper Kupa’yla sezona giriş yaptı. Daha çok isteyen, daha çok dinamik oynayan Beşiktaş hem haklı, hem de farklı bir galibiyet elde etti. Yeni hoca, yeni yabancılar, genç yetenekler hepsi, testten yüz akıyla çıktılar.

Yazarlar